Bejegyzések a ‘koronavírus’ címkével ellátva

100 milliós bírság a pandémia alatt megtévesztően hirdető cégnek Koronavírus

A GVH 100 millió forintos bírságot szabott ki egy szlovén cégre, amiért a COVID-19 vírustól való félelmet kihasználva a megfelelő engedélyek hiányában, valótlan ígéretekkel forgalmazta fertőtlenítőszerét.

Blokkolhatják a veszélyes terméket forgalmazó honlapot Koronavírus

Kereken egy hónap múlva már élesben alkalmazhatják az ágazati törvény tavalyi módosításában biztosított új eszközeiket a piacfelügyeleti hatóságok. A veszélyes termékeket kínáló honlapokkal szemben több lépcsőben járhatnak el, végső esetben akár az elérés teljes korlátozásával védhetik a fogyasztókat.

Az Európai Unió Tanácsa az igazságszolgáltatás digitalizációjáról Koronavírus

„A Tanács ma jóváhagyta az e-CODEX-rendszerről szóló rendeletre vonatkozó általános megközelítést. E rendszer fő célja, hogy javítsa az illetékes igazságügyi hatóságok közötti, határokon átnyúló kommunikáció hatékonyságát, és megkönnyítse a polgárok és a vállalkozások számára az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést.

Támogatást igényelhetnek az önfoglalkoztatók Koronavírus

A vissza nem térítendő támogatást az önfoglalkoztató székhelye szerint illetékes kormányhivatalnál lehet kérelmezni.

Feltétlen eljárási szabálysértést valósított meg, ha a bíróság a terhelt kérelme ellenére nem tűzött ki nyilvános ülést Koronavírus

A veszélyhelyzetre vonatkozó különös eljárási szabályok alkalmazásával sem bírálható el a fellebbezés tanácsülésen, ha az ügyészség, a vádlott vagy a védő nyilvános ülés vagy tárgyalás kitűzését kérte – a Kúria eseti döntése.

Kötelező lehet a védőoltás bizonyos munkakörökhöz Koronavírus

Egy brit ügyben újabb döntés született, amely megalapozhatja a bentlakásos ápolási intézmények dolgozóinak kötelező beoltását a koronavírus ellen, amelyet az Egyesült Királyság emberi jogi biztosa is támogat.