Napi

100 milliós bírság a pandémia alatt megtévesztően hirdető cégnek Koronavírus

A GVH 100 millió forintos bírságot szabott ki egy szlovén cégre, amiért a COVID-19 vírustól való félelmet kihasználva a megfelelő engedélyek hiányában, valótlan ígéretekkel forgalmazta fertőtlenítőszerét.

Blokkolhatják a veszélyes terméket forgalmazó honlapot Koronavírus

Kereken egy hónap múlva már élesben alkalmazhatják az ágazati törvény tavalyi módosításában biztosított új eszközeiket a piacfelügyeleti hatóságok. A veszélyes termékeket kínáló honlapokkal szemben több lépcsőben járhatnak el, végső esetben akár az elérés teljes korlátozásával védhetik a fogyasztókat.

A bírák és ügyészek illetményemelésének harmadik szakaszát is megszavazta az Országgyűlés

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2021. június 16.
Címkék: ,
Rovat:

A kormány 2019-ben a bírák és az ügyészek illetményének három lépcsőben történő emeléséről döntött, ezért az elfogadott 2022. évi költségvetés alapján a bírói és ügyészi illetményalap - az idei 12 százalékos emelés után - jövőre 13 százalékkal nő.

Az Európai Bizottság tüzetesen megvizsgálja a melegjogokat is átíró pedofilellenes törvényt

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2021. június 16.
Címkék: , ,
Rovat:

A szóvivő hangsúlyozta: "a bizottság lépéseket csakis saját hatáskörében tud tenni, először meg kell vizsgálnunk, hogy a magyar törvény milyen pontokon ütközik az uniós joggal, mielőtt következtetéseket vonnánk le. Máskülönben tetteink nem volnának hitelesek."

Újra ölni próbált, ezúttal a korábbi büntetése dupláját kapta

A Fővárosi Törvényszék 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint rongálás vétségével vádolt az ügyészség.