Napi


2021. július 20.

Életfogytiglant kapott a makói kettős gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott első fokon kedden a Szegedi Törvényszék egy hajléktalan férfit, aki 2004-ben meggyilkolt egy idős makói asszonyt és lányát – tájékoztatott a bíróság.

2021. július 20.

Zugírászattal vádolják a volt ügyvédet

Zugírászat, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy volt jogász ellen, aki jogtanácsosnak adva ki magát ügyvédi tevékenységet folytatott.

2021. július 20.

Letartóztatták a benzinkúton gyújtogató férfit

Elrendelte az Egri Járásbíróság egy férfi letartóztatását, aki néhány napja az M3-as autópálya kerekharaszti pihenőjénél lévő benzinkúton utazótáskájára üzemanyagot locsolt, majd azt meggyújtotta – közölte az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

2021. július 19.

Súlyosították a drogdíler büntetését

A Szegedi Ítélőtábla – megváltoztatva a Gyulai Törvényszék ítéletét – tízről tizenkét évre súlyosította egy Békés megyei drogdíler börtönbüntetését – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

2021. július 16.

Kartellgyanús a BKV hajóüzemeltetési közbeszerzése

A GVH kartellgyanú miatt vizsgálatot indított a BKV hajóüzemeltetésre vonatkozó közbeszerzésével kapcsolatban. A versenyhatóság az ügy feltárásához rajtaütéseket tartott a közbeszerzés egyes ajánlattevőinél.

2021. július 16.

100-150 ezer forintot is elkért a hamis papírért az okiratgyár

Hamis okiratokat, köztük főiskolai és egyetemi okleveleket, jogosítványokat, érettségi és nyelvvizsga-bizonyítványokat gyártó banda tagjai és az okiratok megrendelői, összesen 113 ember ellen emelt vádat a Paksi Járási Ügyészség.

2021. július 16.

Új eszközök a fogyasztóvédelem kezében

A piacfelügyeleti törvény péntektől alkalmazható módosításainak köszönhetően még eredményesebb lehet a fogyasztóvédelem: honlapblokkolás és szélesebb körben kötelező használati útmutató is védi a vásárlókat.