Napi

2023. szeptember 15.

Vádat emeltek Joe Biden elnök fia ellen

Vádat emelt a különleges ügyész Hunter Biden ellen tiltott fegyverbirtoklás bűncselekménye miatt, miután nyáron összeomlott az amerikai elnök fiát a bírósági eljárástól megmenteni hivatott vádalku.

2023. szeptember 15.

Tíz évet kaptak a kábítószer-kereskedők

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit és egy nőt, akik Hollandiából szállítottak csaknem egy kiló kokaint – tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

2023. szeptember 15.

Bíróság elé kell állnia a francia igazságügyi miniszternek

A vád szerint a miniszter hivatalát arra használta fel, hogy leszámoljon azokkal a vizsgálóbírókkal, akikkel korábban, még ügyvédként, konfliktusba került. Ez az első alkalom, hogy hivatalban lévő francia kormánytagnak bíróság elé kell állnia.

2023. szeptember 13.

2026 a közigazgatási ügyek online intézésének céldátuma

A Nemzeti Digitális Állampolgárság Program célja, hogy 2026-ra az állampolgárok szinte minden közigazgatást érintő ügyet képesek legyenek online, elsősorban hordozható eszközökön intézni – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2023. szeptember 13.

Álwebáruházat működtetett egy borsodi férfi

Csaknem kétszáz embert csapott be egy valójában nem létező webáruházat létrehozó borsodi férfi, aki ellen csalás miatt Zalaegerszegen emeltek vádat – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán.

2023. szeptember 12.

A gazdaság lassulása sem csillapítja a cégek toborzási aktivitását

A növekedési adatok kedvezőtlen alakulása ellenére 2023 utolsó negyedévében a hazai munkáltatók 31 százaléka tervezi bővíteni jelenlegi munkaerő-keretét, miközben csökkentést 19 százalékuk tervez. Átlag feletti mértékben várható munkaerőfelvétel az alapanyag- és feldolgozóiparban, a pénzügyi és ingatlanpiaci cégeknél, az energetika és közmű, valamint az IT szegmenesekben is. – derül ki a Manpower Magyarország ma közzétett Munkaerőpiaci Előrejelzéséből.