Bejegyzések korrupció címkével

2023. június 29. Cégvilág

Gazdasági kultúraváltást szeretne az Integritás Hatóság

Az Integritás Hatóság egyfajta gazdasági kultúraváltást szeretnének elindítani, ahol az érintett szereplők tudnak és akarnak nemet mondani a korrupciós kihívásokra – mondta Biró Ferenc elnök a hatóság első, 20222-ről szóló jelentésének bemutatóján.

2023. június 14. Napi

Házkutatás Nicolas Sarkozy volt francia államfőnél, vádemelés Trump ellen

Rájár a rúd az exelnökökre. Házkutatást tartott kedden a korrupciós ügyekkel foglalkozó francia országos pénzügyi ügyészség Nicolas Sarkozy volt államfő párizsi otthonában, miután kihallgatták őt a rendőrök a 2007-es győztes elnökválasztási kampányának gyaníthatóan törvénytelen líbiai finanszírozása ügyében – közölte a vádhatóság. Donald Trump ellen pedig hivatalosan is vádat emeltek, ártatlannak vallotta magát.

2023. május 9. Világjogász

Egységes uniós fellépés a korrupció ellen

Az Európai Bizottság a korrupció elleni büntetőjogi intézkedések harmonizálására tesz javaslatot az egész blokkban, a vesztegetés, a hivatali visszaélés és a tiltott gazdagodás elleni küzdelem részeként.

2023. május 1. Világjogász

A polgárok bizalma nélkül nincs politikai legitimitása az EU-nak

Az Euronews vendége volt Emily O’Reilly uniós ombudsman, akinek a hivatala az EU-val kapcsolatos átláthatósági és etikai kérdéseket vizsgálja. A Global Conversationben főként korrupcióról és az európai intézmények iránti bizalomról beszélgetett vele az Euronews brüsszeli tudósítója, Zsíros Sándor.