A jövő jogásza


Egy nap a jogi szakirodalom és a kiválóság jegyében
2021. szeptember 10.

Egy nap a jogi szakirodalom és a kiválóság jegyében

2021. szeptember 18-án a Károlyi-Csekonics-palotában kerül sor az Első Magyar Jogi Könyvszalonra a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság közös szervezésében. A rendezvény záróakkordjaként adják át 2020-2021 legkiválóbb jogászainak az V. Wolters Kluwer Jogászdíjat 12 kategóriában.

2021. szeptember 10.

Az influenszer tevékenysége a német jog alapján

Azoknak az influenszereknek, akik pénzt kapnak a cégektől a termékek közösségi médiában való népszerűsítéséért, egyértelműen reklámnak kell címkézniük az ilyen bejegyzéseket – döntött csütörtökön a német bíróság.

Közülük kerülnek ki az V. Wolters Kluwer Jogászdíj nyertesei!
2021. szeptember 6.

Közülük kerülnek ki az V. Wolters Kluwer Jogászdíj nyertesei!

A Wolters Kluwer Hungary bírálóbizottsága kiválasztotta a Jogászdíj 2020-2021 kategóriáinak jelöltjeit. Az elismerést 2021. szeptember 18-án, a Károlyi-Csekonics palotában adják át, az Első Magyar Jogi Könyvszalon programjának záróakkordjaként.

2021. augusztus 17.

PwC: okosszerződésekre és vitarendezésre is alkalmazható a blockchain

Az üzleti élet szereplői közötti tranzakciókat sokszor bonyolult, minden oldaláról bebiztosított szerződések szabályozzák. Nem véletlenül, hiszen a belőlük fakadó esetleges viták rendezése kényelmetlen, hosszú folyamat, ami számos kockázattal jár. Az okosszerződések elsősorban azért garantálnak nagyfokú biztonságot a szerződő felek számára, mert automatizált módon, emberi beavatkozás nélkül képesek joghatások kiváltására, és a kódba égetett szerződésteljesítési mechanizmus utóbb megmásíthatatlan.

2021. augusztus 13.

Mit talált a NAV új röntgenje?

A csomagátvilágító röntgenberendezések szolgálatba állítása óta többek között be nem jelentett alkohol- és dohánytermékeket, viperát és boxert is találtak.

2021. augusztus 11.

Prediktív analitika: a jogi kutatás jövője?

Cikkünkben Christian Hartz, a Wolters Kluwer legal engineer munkatársa, a Cologne Technology Review & Law című szaklapban német nyelven megjelent cikkének magyar nyelvű rövid kivonatát olvashatják, amelyben a szerző a prediktív analitika mögött álló technológiáról ír.