Készüljön a VI. Wolters Kluwer Jogászdíj pályázatra!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jogtár 30. évfordulóján különös hangsúlyt kap a jövő jogász generációjának támogatása. Ezen belül is kiemelkedik az idén újra megrendezésre kerülő Jogászdíj, amivel teret adunk a hazai jogi szakma képviselőiben rejlő kreatív potenciálnak.

Magyarországon kevés elismerés jut az ügyvédeknek és általában a jogászoknak, különösen szervezett szakmai keretek között. Az a küldetésünk, hogy a jogi szakma képviselőit olyan elismerésben részesítsük, mely az évről évre kiemelkedő egyéni és csapatteljesítményt értékeli.

Mit tartalmaz a pályázati anyag? Hogyan kell meggyőzni a bizottságot?

Az ügyvédi irodák különféle esetek ügyfeleket segítő, innovatív megoldásának bemutatásával tudnak pályázni. A vállalati jogászok alapvetően egy jogi projekt, probléma ismertetésével, a hatóságokkal vagy külső ügyvédi irodákkal történő hatékony együttműködés szemléltetésével vehetnek részt a versenyben. Természetesen nem kérjük olyan információk kiszolgáltatását, melyek titkot képeznek, és a pályázati anyagokat szigorúan bizalmasan kezeljük.

Milyen kategóriákban lehet pályázni?

2023-ban 8 kategóriában várjuk a nevezéseket. A jogterületekhez igazodó kategóriákon túl a jogterületeken átívelő kategóriák meghirdetésével arra szeretnénk ösztönözni minden jogászt, hogy jogterülettől függetlenül mutassa be a szakmai közérdeklődés szempontjából jelentősnek tekintett eredményeit. Pályázni egyénileg és csapatban lehet. Egyénileg induló pályázó csak jogi egyetemi végzettséggel rendelkező személy lehet. Csapat nevezése esetén feltétel, hogy minimum egy csapattag jogi egyetemi végzettséggel rendelkezzen. Az év joghallgató tehetsége és Az év fiatal jogász tehetsége kategóriában kizárólag jogász mentor, mint pályázatot benyújtó, szakmai jelölése alapján fogadunk nevezéseket. Egy kategóriában több pályázat is benyújtható, ugyanazt a pályázatot azonban nem lehet több kategóriában benyújtani.

  • Az év jogásza/csapata adatvédelem és compliance kategóriában
  • Az év jogásza/csapata adójog kategóriában
  • Az év jogásza/csapata digitális szakértői megoldások a jogi szakmában kategóriában
  • Az év jogásza/csapata ESG kategóriában
  • Az év jogásza/csapata szellemi alkotások joga kategóriában
  • Az év jogásza/csapata társasági jog, vállalatfelvásárlás és versenyjog kategóriában
  • Az év fiatal jogász tehetsége
  • Az év joghallgató tehetsége

Meddig és hogyan lehet pályázni?

A pályázatokat magyar nyelven 2023. május 2-től 2023. június 30-án 16.00 óráig lehet feltölteni,  a részletekről minden információt megtalál itt.

Milyen szempontok alapján és kik ítélik oda a díjat?

Az elsődleges bírálati szempontok az innováció, az ügyfélközpontúság és a példaértékűség, mely értékek a Wolters Kluwert is jellemzik. Nem a leginkább grandiózus ügyletet, a legnagyobb ügyértékű pert vagy a legnépesebb csapatot keressük, hanem azokat a megoldásokat, melyekkel egy jogi szereplő könnyebbé teszi az ügyfelei életét, vagy olyan egyedülálló praktikával segíti őket, ami az egész szakma számára például szolgálhat. A bírálóbizottság a Wolters Kluwer Hungary Kft. szakértőiből áll, akik között találunk jogászt és üzleti döntéshozót is.

Mivel jár a Jogászdíj elnyerése?

Nem csupán győztest hirdetünk, hanem egy-egy kategória legfeljebb hat legjobb pályázóját emeljük ki, akik közül az egyik megkapja az adott kategória díját. A díjátadás ünnepélyes ceremónia keretei között történik. A kategóriák nyertesei saját felületeiken, kommunikációjukban a díjazás évének megjelölésével korlátlan ideig jogosultak arra, hogy feltüntessék és használják az elnyert címet. A díjról és a győztesekről saját kiadványunkban is beszámolunk, melyet több ezer cég részére juttatunk el.

Találkozzunk Önnel is az őszi díjátadón, 2023. november 24-én,  a Budapest Marriott Hotelben. A pályázat minden fontos részletét itt olvashatja!

Tekintse meg a 2021. évi Jogászdíj nyerteseiről és díjazottjairól készült összefoglaló videónkat!
Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Jog és kommunikáció konferencia: a jog nemcsak a jogászoké

A Wolters Kluwer Hungary, a Szegedi Tudományegyetem Üzleti Jogi Intézete és az SZTE Európai Értékek Elemző Központja szervezésében május 15-én Szegeden rendezett konferencia célja volt, hogy megvilágítsa, felkészültek vagyunk-e mindazokra a kommunikációs jelenségekre, amelyekkel a technológiai fejlődés eredményeként a digitális környezetünkben nap mint nap szembesülünk és miként kezelhetők ezek adatvédelmi, versenyjogi és fogyasztóvédelmi jogi nézőpontból.

2024. május 16.

Az egyenlőség a digitális világban sem jelent egyformaságot

Sokfélék vagyunk, és digitális eszközeinket is sokféleképpen használjuk. A digitális térben sincs ez másképp. Idén májusban a harmadik csütörtök május 16-ra esik, ez a Global Accessibility Awareness Day (GAAD), az egyenlő esélyű digitális hozzáférés világnapja. A digitális akadálymentesség kiemelt témája volt a nemrégiben megrendezett Digital Compliance by Design & Legaltech konferenciának is. A GAAD alkalmából tesszük közzé a konferencia két résztvevője, dr. Megyeri Andrea és dr. Velegi Dorottya beszélgetését.