Készüljön a VI. Wolters Kluwer Jogászdíj pályázatra!


A Jogtár 30. évfordulóján különös hangsúlyt kap a jövő jogász generációjának támogatása. Ezen belül is kiemelkedik az idén újra megrendezésre kerülő Jogászdíj, amivel teret adunk a hazai jogi szakma képviselőiben rejlő kreatív potenciálnak.Magyarországon kevés elismerés jut az ügyvédeknek és általában a jogászoknak, különösen szervezett szakmai keretek között. Az a küldetésünk, hogy a jogi szakma képviselőit olyan elismerésben részesítsük, mely az évről évre kiemelkedő egyéni és csapatteljesítményt értékeli.

Mit tartalmaz a pályázati anyag? Hogyan kell meggyőzni a bizottságot?

Az ügyvédi irodák különféle esetek ügyfeleket segítő, innovatív megoldásának bemutatásával tudnak pályázni. A vállalati jogászok alapvetően egy jogi projekt, probléma ismertetésével, a hatóságokkal vagy külső ügyvédi irodákkal történő hatékony együttműködés szemléltetésével vehetnek részt a versenyben. Természetesen nem kérjük olyan információk kiszolgáltatását, melyek titkot képeznek, és a pályázati anyagokat szigorúan bizalmasan kezeljük.

Milyen kategóriákban lehet pályázni?

2023-ban 8 kategóriában várjuk a nevezéseket. A jogterületekhez igazodó kategóriákon túl a jogterületeken átívelő kategóriák meghirdetésével arra szeretnénk ösztönözni minden jogászt, hogy jogterülettől függetlenül mutassa be a szakmai közérdeklődés szempontjából jelentősnek tekintett eredményeit. Pályázni egyénileg és csapatban lehet. Egyénileg induló pályázó csak jogi egyetemi végzettséggel rendelkező személy lehet. Csapat nevezése esetén feltétel, hogy minimum egy csapattag jogi egyetemi végzettséggel rendelkezzen. Az év joghallgató tehetsége és Az év fiatal jogász tehetsége kategóriában kizárólag jogász mentor, mint pályázatot benyújtó, szakmai jelölése alapján fogadunk nevezéseket. Egy kategóriában több pályázat is benyújtható, ugyanazt a pályázatot azonban nem lehet több kategóriában benyújtani.

  • Az év jogásza/csapata adatvédelem és compliance kategóriában
  • Az év jogásza/csapata adójog kategóriában
  • Az év jogásza/csapata digitális szakértői megoldások a jogi szakmában kategóriában
  • Az év jogásza/csapata ESG kategóriában
  • Az év jogásza/csapata szellemi alkotások joga kategóriában
  • Az év jogásza/csapata társasági jog, vállalatfelvásárlás és versenyjog kategóriában
  • Az év fiatal jogász tehetsége
  • Az év joghallgató tehetsége

Meddig és hogyan lehet pályázni?

A pályázatokat magyar nyelven 2023. május 2-től 2023. június 30-án 16.00 óráig lehet feltölteni,  a részletekről minden információt megtalál itt.

Milyen szempontok alapján és kik ítélik oda a díjat?

Az elsődleges bírálati szempontok az innováció, az ügyfélközpontúság és a példaértékűség, mely értékek a Wolters Kluwert is jellemzik. Nem a leginkább grandiózus ügyletet, a legnagyobb ügyértékű pert vagy a legnépesebb csapatot keressük, hanem azokat a megoldásokat, melyekkel egy jogi szereplő könnyebbé teszi az ügyfelei életét, vagy olyan egyedülálló praktikával segíti őket, ami az egész szakma számára például szolgálhat. A bírálóbizottság a Wolters Kluwer Hungary Kft. szakértőiből áll, akik között találunk jogászt és üzleti döntéshozót is.

Mivel jár a Jogászdíj elnyerése?

Nem csupán győztest hirdetünk, hanem egy-egy kategória legfeljebb hat legjobb pályázóját emeljük ki, akik közül az egyik megkapja az adott kategória díját. A díjátadás ünnepélyes ceremónia keretei között történik. A kategóriák nyertesei saját felületeiken, kommunikációjukban a díjazás évének megjelölésével korlátlan ideig jogosultak arra, hogy feltüntessék és használják az elnyert címet. A díjról és a győztesekről saját kiadványunkban is beszámolunk, melyet több ezer cég részére juttatunk el.

Találkozzunk Önnel is az őszi díjátadón, 2023. november 24-én,  a Budapest Marriott Hotelben. A pályázat minden fontos részletét itt olvashatja!

Tekintse meg a 2021. évi Jogászdíj nyerteseiről és díjazottjairól készült összefoglaló videónkat!
Kapcsolódó cikkek

2023. május 24.

MI eszközök használata az ügyvédi munkában – 1. rész

2018-ban az Európai Bizottság európai kezdeményezést indított, amelynek célja, hogy felkészüljön a mesterséges intelligencia által előidézett társadalmi-gazdasági változásokra, többek között az oktatás korszerűsítésének ösztönzése és a munkaerő-piaci átmenet támogatása. Ennek része a jogászok, ügyvédek részére készített útmutató, amelyből a cikkünkben részleteket közlünk.

2023. május 11.

A digitális megoldások már a spájzban vannak

A digitális megoldások terén exponencialitásról beszélhetünk, ismerősünkké vált a mesterséges intelligencia, a szabályozásnak és a vállaltok complience kötelezettségének pedig egyre növekvő kihívásokkal kell szembenéznie. Többek között ezekről is szó esett a Portfolio Digital Transformation 2023 konferenciáján.