Generációváltás zajlik a cégeknél


A fiatalabb – Y és Z – generációk térnyerése egyre növekszik, ellentétben a csökkenő cégtrenddel, súlyuk folyamatosan emelkedik. A Baby boom és az X generációs vállalkozók száma 2022-ben 16,5 ezerrel csökkent. Ezzel szemben a nagyvállalati körben az X generáció nemcsak a tulajdonosok között, hanem a vállalatok vezető beosztásaiban is növelte jelenlétét.

A járvány előtti időszakban az OPTEN adatai alapján az látszik, hogy a generációváltás lényegében egyenletesen zajlott, évről évre jöttek fel a fiatalabb korosztályok. A járvány hozott egy kisebb törést a folyamatban egy rövid időre, azonban a trend mára visszaállt. Ugyan még mindig az X generáció a meghatározó a tulajdonosi körben – 50 %-ot képvisel, ami közel 325 ezer főt jelent –, azonban számuk, ha kis mértékben is, de folyamatosan csökken, átadva helyüket az Y és Z korosztálynak.” – mondta Alföldi Csaba, az OPTEN céginformációs szakértője. Az Y generáció térnyerése egyre látványosabb, a járványt követően a Baby boom generációt megelőzve a második legnépesebb kört képviselik a tulajdonosok között.

 

 

Általánosságban elmondható, hogy a fiatal generációk először a tulajdonosi körben játszanak nagyobb szerepet, később azonban a vállalati szféra menedzselésében, a cégjegyzési jogokkal rendelkezők körében. Ez a folyamat különösen észlelhető az Y generációnál és az őt követő generációknál, akik már belenőttek vagy nőnek a vállalkozások világába. A digitalizáció szerepe a hatékonyság növelésében is indokolja ennek a generációnak a nagyobb szerepvállalását, hiszen számukra a digitalizáció már lételem. Az OPTEN adatai alapján ezek a generációk a 20-as éveik közepétől kezdve egyre markánsabb szerepet vállalnak a cégvezetésben. A milliárdos árbevételű cégeknél például a menedzsmentben háromszor annyi képviselőjük található, mint a tulajdonosi körben.

A nagyvállalati körben az X generáció szerepe és súlya 2022-ben ismét észrevehető mértékben nőtt – a tulajdonosi körben több mint 11%-kal növelte jelenlétét, míg a menedzsmentben közel 7%-kal emelkedett. Az idősebb generációk előretörésének látszólagos oka részben annak is köszönhető, hogy sok korábbi vállalkozás növelte árbevételét, amikor ezen kategóriába lépett be.

2022-ben országosan csökkent a cégalapítások száma, amihez hozzájárult az X és Y generáció képviselői cégalapítási kedvének visszaesése valószínűsíthetően a gazdasági bizonytalanság miatt is. Ugyanakkor a fiatalok elkötelezettsége a vállalkozások iránt már megállíthatatlan. Az Y generáció képviselői már megelőzték az X generáció tagjait a cégalapítások terén, és a Z generáció tagjai is jelentős számú céget hoztak létre 2022-ben, hasonlóan az azt megelőző évhez. „Az új alapítású cégeknél elmondható, hogy mára bekövetkezett a generációváltás, azaz a fiatalabb vállalkozók – Y, Z generáció – felé billen a mérleg. A „meccs” a járvány ideje alatt zajlott, de 2022-ben már magabiztosan 1:0-ra áll a fiatalabb generáció.” – mondta Alföldi Csaba, céginformációs szakértő.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 11.

Várható-e fordulat 2024-ben a cégvezetéstől eltiltott személyek számában?

A tavalyi és az idei kényszertörlési eljárások meghatározóak lesznek idén a számok alakulásában. Az elmúlt két évben indított jelentős számú felszámolási és kényszertörlési eljárások ellenére 2023-ban alig haladta meg a cégvezetéstől eltiltott személyek száma a 20 ezret. Bár csekély mértékben, de 2023-ban ismét csökkenő tendenciát mutat az újonnan eltiltott magánszemélyek száma, amiben fordulat várható 2024-ben.

2024. július 10.

Megjelentek a nyári extra adóváltozások – tette közzé a Magyar Közlöny

A Magyar Közlöny 2024. július 8-án megjelent 74. számában három kormányrendelet került kihirdetésre, amelyek az adózás rendjét, a szociális hozzájárulási adót, valamint az extraprofitadókat illetően vezetnek be változásokat, illetve újabb adókötelezettségeket. A Grant Thornton nemzetközi üzleti- és adótanácsadó cég szakértői a következőkben összefoglalják a három rendeletben bevezetett legfontosabb szabályokat és segítséget nyújtanak a rendeletek értelmezésében.