cikkei


Jogászvilág  |  2024. július 17. Cégvilág

Minden vállalkozás megtudhatja, hogy a NIS2 irányelv hatálya alá esik-e

Ugyan június 30-án lejárt Kiberbiztonsági tanúsításról és felügyeletről szóló törvényben meghatározott első fontos határidő, a cégvezetőknek azonban még van idejük pótolni a mulasztást, és időben megkezdeni a felkészülést a támadások elhárítására – nem mellesleg az akár milliós nagyságrendű bírság elkerülésére. De vajon honnan lehet tudni, mely cégek érintettek?

Bírósági és közigazgatási végrehajtási szakjogász képzés a Pázmányon
Jogászvilág  |  2024. július 17. Szakma

Bírósági és közigazgatási végrehajtási szakjogász képzés a Pázmányon

Új képzést hirdet szeptembertől a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Deák Ferenc Továbbképző Intézete. A speciális felkészültséget nyújtó Bírósági és közigazgatási végrehajtási szakjogász képzés július 20-ig várja minden, a témában érintett jogász jelentkezését. A képzésről Dr. Halász Zsolt Ákos szakfelelőst, a Pénzügyi Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi docensét kérdeztük.

Jogászvilág  |  2024. július 16. Napi

Hajdú-bihari főügyészség: Magyarországon nyomoznak a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az úgynevezett „nyírmártonfalvai lombkoronasétány” ügyében nem az Európai Ügyészség, hanem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes szerve nyomoz különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.