Bejegyzések Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa címkével

2024. február 15. Napi

Ismét eljárást indított a Médiatanács Balázsék miatt

Megszégyenítették az ország karácsonyfájának adományozóját a Rádió1 Balázsék című műsorszámában tavaly november 29-én – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén. A testület szerint a műsorvezetők méltatlanul bántak egy idős asszonnyal, és ez a gyermekek bizonyos korosztályára káros tartalomnak minősült.

2024. január 25. Napi

Méltóságsértő volt a kolumbiai kisfiú megalázása az RTL-en, másodfokon is pert nyert a Médiatanács

Megsértette az emberi méltóságot az RTL „Celeb vagyok, ments ki innen!” című realityműsorának 2022. október 18-án sugárzott epizódja, amikor a műsorvezetők a Pedritónak hívott kolumbiai kisfiú testalkatára és a táplálkozására tettek megjegyzéseket, és más módon is gúnyolódtak rajta – ismertette a Fővárosi Ítélőtábla friss jogerős döntését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán.

2023. december 8. Napi

Már több Sztárbox-epizód miatt indult médiahatósági eljárás

Az RTL-en november 19-én sugárzott Sztárbox bizonyos erőszakos, félelemkeltő jelenetei miatt eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület bírságot rótt ki a Petőfi rádió médiaszolgáltatójára, egyúttal döntött a rádiós médiaszolgáltatási díjak mérsékléséről – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága pénteken.