Bejegyzések tisztújítás címkével

Online szavazás segíti a tisztújítást a Magyar Jogász Egyletnél – úton a digitális transzformáció felé
2023. november 15. Szakma

Online szavazás segíti a tisztújítást a Magyar Jogász Egyletnél – úton a digitális transzformáció felé

Ismerje meg a Magyar Jogász Egyletet, a magyar jogászközösség egyik legfontosabb szervezetét, amely az általános jogásztudás átadására és a jogi környezet átalakítására fókuszál. November végén tisztújításra készülnek, és digitális szavazást tartanak. Tudja meg, mi az Egyesület szerepe a jogi szakmában, és hogyan biztosítják a tagok folyamatos továbbképzését! Büszkék vagyunk arra, hogy Megyeri Andrea innovációért felelős igazgatónkat az elnökségbe jelölték.

2023. május 15. Napi

A Joint Venture Szövetség az eddigi legeredményesebb évét zárta

A Joint Venture Szövetség 2023. május 9-én tartotta meg a 2022-es évet záró és egyben tisztújító közgyűlését, mely során egy új elnökségi, egy új Felügyelő Bizottsági, valamint két új Etikai Bizottsági tagot köszöntöttek a szervezet vezetőségében, illetve több korábbi tag is újraválasztásra került. A Szövetség ügyvezetését 2022. január 1-én Buday Kollárik Tímea vette át és dr. Fábián Ágnes elnöklete mellett a szervezet az eddigi legeredményesebb évét zárta. Az ugyancsak 2022-ben megújult és kibővült elnökség támogatásával végzett munkáról és a 2023/2024-re tervezett aktivitásokról is beszámolt a JVSZ elnöke és ügyvezetője az ülésen.

2023. március 1. Napi

Tisztújítás a területi kamarákban

A szokásos négyéves ciklus lezártával, tavaly ősszel az ország valamennyi területi kamarájában megtartották a tisztújító közgyűléseket. A kamarák élén álló elnökökkel kapcsolatos eredményeket közöljük az alábbiakban. Az alábbi listán közölt távozó, elnöki tisztégében újraválasztott és újonnan választott elnököket szerkesztőségünk arra kérte, hogy foglalják össze eddigi tapasztalataikat, szóljanak munkájuk folytatásának terveiről, illetve új elnökként részletesebben mutatkozzanak be olvasótáborunknak, az immár majdnem tizenhatezer főt számláló hazai ügyvédi kamarai tagságnak. Lapunk belső oldalain ebben a számban kezdjük közölni a hozzánk beérkezett válaszokat, remélve, hogy további lapszámainkban majd mindenki megtiszteli lapunkat írásával. Így egy kicsit közelebbi képet kaphatunk majd a hazai ügyvédség közelmúltjáról, jelenéről és jövőbeni terveiről. A következő fontos eseménye ennek a cikluszáró folyamatnak a lezárásaként: a Magyar Ügyvédi Kamarában esedékes tisztújítás, ennek időpontja: február 27.