Bejegyzések webshop címkével

Ezentúl minimum két év jótállást kell vállalni a tartós fogyasztási cikkekre
2024. május 9. Cégvilág

Ezentúl minimum két év jótállást kell vállalni a tartós fogyasztási cikkekre

Tíz fogyasztóvédelmi tárgyú kormányrendelet módosítását tartalmazza a fogyasztóvédelemmel összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló jogszabálycsomag, amely érinti egyebek mellett a légi személyszállítás, a tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállásának a szabályait, a kereskedelmi tevékenységek végzésének a feltételeit, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződéseket, illetve az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításával kapcsolatos eljárási szabályokat is. A változások egy részét 2024. május 8-tól kezdődően alkalmazni kell.

2022. február 21. Napi

Hogyan ne essünk az impulzusvásárlás csapdájába?

Szappanoperákra emlékeztető fordulatokkal, és komoly energiával megírt fiktív kommentekkel igyekeznek lehúzni a gyanútlan vásárlókat – figyelmeztet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

GDPR az ügyvédi irodában
2020. április 24. Cégvilág

GDPR az ügyvédi irodában

Az ügyvéd egy különleges bizalmi viszonyban van ügyfelével, amelyet nem jellemezhet bizonytalanság egy olyan korban, amikor a jogi szolgáltatók versenyképességüket új technológiák és okos eszközök használatával kívánják fenntartani.

Webáruházakat és weboldalakat ellenőrzött a GVH
2020. április 1. Napi Koronavírus

Webáruházakat és weboldalakat ellenőrzött a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a koronavírus járványra tekintettel 2020. március 19-20-án vírusellenesnek hirdetett termékeket, illetve védőmaszkokat kínáló oldalak, online üzletek kereskedelmi kommunikációs gyakorlatait tekintette át internetes ellenőrzés, ún. sweep keretében PC-n, Android- és iOS eszközökön.

2018. november 5. Napi

ITM: csökken a jogsértések aránya az e-kereskedelemben

Az elmúlt évek fogyasztóvédelmi ellenőrzései 54 százalékról 15 százalékra szorították vissza az e-kereskedelemben tapasztalt jogsértések arányát – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn.