Ambiente italiano


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az alapanyagok kiválasztásánál és felhasználásánál nem kötnek kompromisszumot. Az egyszerűségre, frissességre, mérsékelt árakra és családias hangulatra alapozzák az étterem sikerét. Miért az olasz gasztronómiát választották specialitásukként? Köztudott, hogy az olaszok rengeteg mindenben elöl járnak, gondoljunk az ételekre, italokra, zenére, bútorra, divatra, autókra, ékszerekre stb., tehát akár divatról beszéljünk, akár gasztronómiáról, elképesztő kultúrával rendelkeznek. Túl azon, hogy számos olasz nemzetiségű barátom van, megfogott az olasz konyha, ami nagyon könnyen elsajátítható mindenki számára és egyben a tökéletes konyhaművészetet képviseli. Az olaszok mediterrán…

Az alapanyagok kiválasztásánál és felhasználásánál nem kötnek kompromisszumot. Az egyszerűségre, frissességre, mérsékelt árakra és családias hangulatra alapozzák az étterem sikerét.

Miért az olasz gasztronómiát választották specialitásukként?

Köztudott, hogy az olaszok rengeteg mindenben elöl járnak, gondoljunk az ételekre, italokra, zenére, bútorra, divatra, autókra, ékszerekre stb., tehát akár divatról beszéljünk, akár gasztronómiáról, elképesztő kultúrával rendelkeznek.

Túl azon, hogy számos olasz nemzetiségű barátom van, megfogott az olasz konyha, ami nagyon könnyen elsajátítható mindenki számára és egyben a tökéletes konyhaművészetet képviseli.

Az olaszok mediterrán beállítottságuknak köszönhetően sokkal könnyebben állnak a dolgokhoz, az élethez való viszonyulásuk sokkal lazább, könnyedebb, mint számos európai ország lakóinak.

A gasztrokultúrájuk is tele van élettel, napfénnyel és mindig az egyszerűségre törekednek.

Ha betekintünk egy normál olasz konyhába, akkor azt látjuk, hogy hibátlan ételeket készítenek el, kiváló alapanyagokat használnak fel, bátran társítanak különböző nyersanyagokat, fűszernövényeket együtt, és a tudásuk legjavát próbálják belőle kihozni.

Az Alessio Étterem és Kávézó szakácsai minden tésztaféléhez különböző lisztet használnak, ezzel még eredetibbé, még ízletesebbé téve az ételeket. Milyen ital- és ételkülönlegességekre csábítják a vendégeket?

Az egyszerűségre törekvés, a friss és kiváló alapanyagok, a jó árak azt eredményezik, hogy Olaszországban nem jelent egy külön megszervezett programot elmenni egy étterembe vacsorázni, mint például Magyarországon, hanem ők azért mennek el, mert egy jót akarnak enni. Ez egy megszokott, természetes dolog náluk, hozzátartozik a mindennapokhoz és nem csak ünnepnapokon, üzleti megbeszéléseken, randevúkon látogatják az éttermeket.

Mi is ezt a kultúrát, szokást szerettük volna meghonosítani, hogy természetes dolog legyen hozzánk járni.

Az Alessio nagyon intim környezet, igyekeztünk mindent otthonossá kialakítani, hogy egy igazi kikapcsolódást, megpihenést, felüdülést jelentsen a hely a vendégek számára.

Aki hozzánk bejön ebédelni vagy vacsorázni, az nem feszeng, jól érzi magát.

Számos törzsvendégünk van, megismertük a szokásaikat és próbálunk úgy viszonyulni minden vendéghez, hogy a lehető legjobb kiszolgálásban részesüljenek.

Nálunk mindig frissek a halak, húsok, a tenger gyümölcsei, a zöldségek, a gyümölcsök stb., helyben készülnek a tészták, pizzák, spagettik, croissant-ok.

Például a paradicsomlevest is, meg a tésztákat is a hagyományoktól eltérően készítjük és nagyon sokan elcsodálkoznak, hogy miért nem kemény a tésztánk. (Egy házi készítésű tészta soha nem lehet kemény!)

Érdemes az olvasóknak is kipróbálni, mert óriási különbségek vannak ízekben és hihetetlen minőségi változás történik, ha más-más lisztet használunk a tésztafélékhez, pizzákhoz, süteményekhez.

A sistergős garnélát, a lazaccal, rákkal, sütőtökkel töltött tésztákat nagyon kedvelik a vendégeink.

Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a halak is úgy legyenek szervírozva, hogy ne csak az ízlelőbimbókat stimulálja, hanem optikailag is kielégítő legyen a vendégek számára.

Az elmúlt pár évben a borkultúra nagyon sokat fejlődött, rengeteg műsor, rendezvény tárulkozik a fogyasztók felé, ami igazán jó, mert ez az ital ténylegesen megérdemli ezt a kiemelt figyelmet.

Nagyon tetszik a vendégeinknek, hogy többféle bort is kinyitunk a vacsorához, hogy lehetőségük legyen néhány borkülönlegességet egy este alatt megkóstolni.

Fontosnak tartjuk, hogy népszerűvé tegyük a magyar, illetve az olasz borokat.

A következő lapszámban megtudhatják az olvasók, hogy hogyan készül a melanzane parmigiano Alessio módra.

Alessio Kávézó és Étterem
Cím: 1026 Pasaréti út 55
Asztalfoglalás, pizza-, sütemény- és tortarendelés: +36 1 275 0049, +36 20 345 2258
Nyitva tartás: Hétfő–Péntek: 8–24, Szombat–Vasárnap: 9–24.
Webcím (étlappal): www.cafealessio.hu
E-mail: alessio@cafealessio.hu

Dr. Pál Edith


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Élmény + Utazás + Kiállítás

A magyarok körében középpontban áll az utazás, az élményszerzés, s kialakulóban vannak új trendek is.

2024. február 20.

Honda e:Ny1 – Stílus és dinamika

Az új Honda e:Ny1 a márka második tisztán elektromos üzemű járműve az európai piacon. Egy dinamikus, stílusos, rendkívül praktikus, kompakt szabadidő-autó, ami a fiatalabb vásárlóknak készül a 2021 óta piacon lévő, 3. generációs HR-V alapjaira építve.