3 év 6 hónap fogház emberölés kísérletéért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét. Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 februárjában H. I. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 3 év 6 hónap fogházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott feleségével Debrecenben egy panellakásban éltek. 2005-ben a fiúk, későbbi sértett hazaköltözött szüleihez. A vádlott és a sértett közötti viszony főként anyagi problémák miatt megromlott, mivel a sértett az lakás rezsiköltségéhez nem járult hozzá pedig rendszeres munkaviszonnyal, jövedelemmel rendelkezett. A vádlott úgy ítélte meg, hogy még mindig ők tartják el a fiúkat. 2017 februárjában a vádlott már kora reggel bort vásárolt, amit otthon a fiával közösen megittak. Emellett még tömény italt is fogyasztottak, így a délutáni órákra mindketten ittas állapotba kerültek. Apa és fia többször összeszólalkoztak, és bár az anya próbálta megnyugtatni őket, ez nem sikerült.

A sértett többször próbálta megütni a vádlottat és egy alkalommal sikerült is neki. A sértett ekkor a folyosóra távozott, azonban továbbra is szidalmazták egymást. A vádlottban addigra már olyannyira felgyülemlett az indulat, hogy a konyhaasztalból kivett egy hámozókést és a folyosón tartózkodó sértettet hasba szúrta. A sértett lesajnáló nyilatkozatot tett a vádlott felé, gúnyosan megjegyezve hogy még ezt sem tudja megcsinálni. A vádlott még indulatosabb lett, magához vett egy nagyobb kést és azzal újra megszúrta a fiát. Ezt követően értesítette a mentőszolgálatot.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek

2024. március 5.

Elfogadás küszöbén az Európai Unió mesterséges intelligencia rendelete

A Mesterséges Intelligencia Rendelet (AI Act) közel három évig tartó uniós vitája és előkészítése február elején zárult le. Az egyeztetések során Magyarország következetesen azt az álláspontot képviselte, miszerint az európai vállalkozásokat és fejlesztéseket támogató szabályozásra van szükség, amely nem növeli feleslegesen a bürokráciát, továbbá kellő mozgásteret biztosít a tagállamok számára.