3 év 6 hónap fogház emberölés kísérletéért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét. Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 februárjában H. I. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 3 év 6 hónap fogházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott feleségével Debrecenben egy panellakásban éltek. 2005-ben a fiúk, későbbi sértett hazaköltözött szüleihez. A vádlott és a sértett közötti viszony főként anyagi problémák miatt megromlott, mivel a sértett az lakás rezsiköltségéhez nem járult hozzá pedig rendszeres munkaviszonnyal, jövedelemmel rendelkezett. A vádlott úgy ítélte meg, hogy még mindig ők tartják el a fiúkat. 2017 februárjában a vádlott már kora reggel bort vásárolt, amit otthon a fiával közösen megittak. Emellett még tömény italt is fogyasztottak, így a délutáni órákra mindketten ittas állapotba kerültek. Apa és fia többször összeszólalkoztak, és bár az anya próbálta megnyugtatni őket, ez nem sikerült.

A sértett többször próbálta megütni a vádlottat és egy alkalommal sikerült is neki. A sértett ekkor a folyosóra távozott, azonban továbbra is szidalmazták egymást. A vádlottban addigra már olyannyira felgyülemlett az indulat, hogy a konyhaasztalból kivett egy hámozókést és a folyosón tartózkodó sértettet hasba szúrta. A sértett lesajnáló nyilatkozatot tett a vádlott felé, gúnyosan megjegyezve hogy még ezt sem tudja megcsinálni. A vádlott még indulatosabb lett, magához vett egy nagyobb kést és azzal újra megszúrta a fiát. Ezt követően értesítette a mentőszolgálatot.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek

2022. augusztus 9.

Ügyészségi túlkapásról beszél Trump a házkutatása kapcsán

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az FBI nem kommentálta az intézkedést, és azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.