375%-al több civil beszámoló érkezett


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A civil szervezetek 2019. évi működése és szakmai programja megvalósításának támogatására kiírt pályázat feltétele a beszámoló benyújtása.

A civil szervezetek 2019. évi működése és szakmai programja megvalósításának támogatására kiírt pályázat benyújtási határideje 2019. február 21. A benyújtás feltétele, hogy a civil szervezetek éves beszámolói elérhetőek legyenek a bíróságok honlapján megtalálható Civil Szervezetek Névjegyzékében. A szervezetek által benyújtott beszámolók száma a pályázati határidő közeledtével extrém módon, a tavalyi időszakhoz képest 375%-kal, megnövekedett.

Az elsősorban elektronikus úton érkezett beszámolók feldolgozását az Országos Bírósági Hivatal Országos Nyilvántartási Irodájának munkatársai folyamatosan végezték. A munkaidőben érkezett beszámolókat még aznap, a munkaidőn kívül beküldötteket legkésőbb a következő munkanap délelőttjén feldolgozták. Így a szervezetek szabályszerű benyújtás esetén pár órán belül hozzájutottak a közzétételről szóló igazoláshoz.

A szervezetek képviselői igen nagy számban fordultak az Iroda munkatársaihoz személyesen, telefonon vagy e-mailben a beszámolók benyújtásával kapcsolatos kérdéseikkel, valamint a már korábban beküldött beszámolókkal kapcsolatos igazolások kiállításának ügyében. Az Iroda munkatársai a beérkezett beszámolók folyamatos feldolgozása mellett napi 40-50 telefonos megkeresést intéztek, illetve technikai segítséget nyújtottak.

Mindezeken felül az elmúlt hetekben közel 400 e-mailt válaszoltak meg. Ez a mennyiség a kiadott igazolásokat is tartalmazza.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 21.

Szigorodik a gyártói jótállási szabályozás jövőre

Európai Uniós irányelvek átültetése miatt 2022. január elsejével drasztikusan átalakul a fogyasztói adásvételi szerződésekre irányadó hazai szabályozás, ami minden vállalkozást, amelynek közvetlenül, vagy közvetetten „köze” van a fogyasztókhoz, érint – derül ki a CERHA HEMPEL közleményéből.