375%-al több civil beszámoló érkezett


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A civil szervezetek 2019. évi működése és szakmai programja megvalósításának támogatására kiírt pályázat feltétele a beszámoló benyújtása.

A civil szervezetek 2019. évi működése és szakmai programja megvalósításának támogatására kiírt pályázat benyújtási határideje 2019. február 21. A benyújtás feltétele, hogy a civil szervezetek éves beszámolói elérhetőek legyenek a bíróságok honlapján megtalálható Civil Szervezetek Névjegyzékében. A szervezetek által benyújtott beszámolók száma a pályázati határidő közeledtével extrém módon, a tavalyi időszakhoz képest 375%-kal, megnövekedett.

Az elsősorban elektronikus úton érkezett beszámolók feldolgozását az Országos Bírósági Hivatal Országos Nyilvántartási Irodájának munkatársai folyamatosan végezték. A munkaidőben érkezett beszámolókat még aznap, a munkaidőn kívül beküldötteket legkésőbb a következő munkanap délelőttjén feldolgozták. Így a szervezetek szabályszerű benyújtás esetén pár órán belül hozzájutottak a közzétételről szóló igazoláshoz.

A szervezetek képviselői igen nagy számban fordultak az Iroda munkatársaihoz személyesen, telefonon vagy e-mailben a beszámolók benyújtásával kapcsolatos kérdéseikkel, valamint a már korábban beküldött beszámolókkal kapcsolatos igazolások kiállításának ügyében. Az Iroda munkatársai a beérkezett beszámolók folyamatos feldolgozása mellett napi 40-50 telefonos megkeresést intéztek, illetve technikai segítséget nyújtottak.

Mindezeken felül az elmúlt hetekben közel 400 e-mailt válaszoltak meg. Ez a mennyiség a kiadott igazolásokat is tartalmazza.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

Társadalmi felelősségvállalás kérdése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Évente közel 200 milliárd forintot fizetnek be a hazai vállalkozások rehabilitációs hozzájárulásként az államkasszába, mivel a foglalkoztatottak között a megváltozott munkaképességű alkalmazottak aránya nem éri el az öt százalékot. Becslések szerint ez a csoport akár 100 ezres tartalékot is jelenthet a magyar munkaerőpiacnak. Az ezen munkavállalók munkába állításához szükséges jól átgondolt stratégia kidolgozásához és megvalósításához a legtöbb vállalat jelenleg nem tud megfelelő szakembert allokálni, ezért érdemes külsős szakértő vagy HR szolgáltató támogatását bevonni.

2024. június 20.

MOKK: tudatosabban tervezik vagyoni viszonyaikat a házasságra készülők

Egyre idősebb korban házasodnak a magyarok, a nők átlagosan már csaknem harminc évesen kötnek először házasságot. A magasabb életkorral gyakran nagyobb vagyon jár, ami a közjegyzők tapasztalatai szerint az egyik oka, hogy egyre többen kötnek házassági vagyonjogi szerződést. Az általános vélekedéssel szemben ez nemcsak a kapcsolat megszűnése esetén segítheti a feleket, de egy bedőlt hitel tekintetében a közös családi vagyon egy részét is megmentheti. Sokan pedig azért szerződnek a házastársukkal, mert több kapcsolatból is született gyermekük, és azt szeretnék, hogy egyenlően örököljenek utánuk.

2024. június 20.

Zöldül a fogyasztóvédelem

Az európai uniós jogalkotó szinte ontja azon szabálytervezeteket, jogszabályokat, amelyek bizonyos fogyasztói jogosultságok biztosítása révén egyenesen a fogyasztókat vonják be a fenntartható és körforgásos gazdálkodás megvalósításának folyamatába – írja Dr. Nagy Andrea Magdolna, a Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda ügyvédje a vg.hu-n.