Állatkínzás miatt kell felelnie egy rókacsapdát felállító férfinak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Állatkínzás miatt vonnak felelősségre egy balatonfüredi férfit, aki engedély nélkül rókacsapdát állított fel a kertjénél; az elejtett állat elpusztult – közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A 77 éves férfi tavaly októberben ejtette el a rókát az illegális, úgynevezett hattyúnyak csapda segítségével. Az állatot egy arra járó igyekezett kiszabadítani, de eredménytelenül, a róka elpusztult.
Az illegális eszközt használó férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, ellene állatkínzás vétség gyanúja miatt folyt büntetőeljárás. A vizsgálatokat követően rendőrség az ügyet átadta az ügyészségnek.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. december 17.

Elítélték az állatkínzó párt

Állatkínzás miatt börtönbüntetésre ítélt egy kutyaszaporítással foglalkozó párt a Nyírbátori Járásbíróság – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.
2020. június 18.

Felfüggesztett börtön állatkínzásért első fokon

A Csongrádi Járásbíróság első fokon tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta azt a balotaszállási asszonyt, aki autója mögé kötötte, majd kilométereken át vonszolta kutyáját tavaly nyáron – közölte a Szegedi Törvényszék.