Az átvert szállodák után végül a börtönben köt ki a csaló


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A miskolci szállodákat végigjáró férfi összesen félmillió forintnyi kárt okozott, és elfogadta, hogy tárgyalás nélkül elítéljék.

A Miskolci Járásbíróság 2021. augusztus 30-án előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben csalás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2018 októbere és decembere között több miskolci szálloda szolgáltatásait úgy vette igénybe, hogy már a foglalás időpontjában sem állt szándékában fizetni. A vádlott a személyzet felszólítását követően különböző okokra hivatkozva kitért a számla rendezése elől, majd fizetés nélkül távozott. Egy esetben a szálloda recepciósának már egy körlevél alapján tudomása volt a vádlott korábbi magatartásáról, felismerte őt és értesítette a hotel tulajdonosát. A férfi cselekményeivel összesen közel félmillió forint kárt okozott.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság csalás bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kötelezte az egyes szállodák javára kártérítés megfizetésére is.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyészség a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 munkanapot tartott fent – derült ki a Miskolci Törvényszék közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 20.

Átfogóan vizsgálja a tanulókat érő szexuális zaklatást, bántalmazást az ombudsman

A gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való jogának érvényesülésével kapcsolatban az alapvető jogok biztosa hivatalból átfogó vizsgálatot indított  általános, valamint középfokú iskolában és szakképző intézményben a tanulókat érő szexuális zaklatással, bántalmazással szembeni hatékony fellépés és az ezek megelőzésével kapcsolatos körülmények, intézkedési lehetőségek megfelelő feltérképezése, javaslatok megfogalmazása érdekében – tudatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

2023. március 17.

Szigorították az állatkínzásért kiszabható büntetést Spanyolországban

Legfeljebb három napig lehet magára hagyni egy háziállatot, a macskákat kötelező ivartalaníttatni és chippel ellátni, a kutyatulajdonosoknak felelősségbiztosítást kell kötniük – egyebek mellett ezek szerepelnek az új állatjóléti törvényben, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el a spanyol parlament Madridban.

2023. március 17.

Uniós biztos: a tagállami hatóságoknak ki kell vizsgálniuk a jogellenes megfigyelésekre vonatkozó állításokat

Az Európai Bizottság elvárja, hogy az illetékes tagállami hatóságok teljes mértékben éljenek hatáskörükkel, és alaposan vizsgálják ki a jogellenes megfigyelési tevékenységekre vonatkozó állításokat, és állítsák helyre az állampolgárok bizalmát – jelentette ki Maired McGuinness uniós biztos az Európai Parlament plenáris ülésén csütörtökön.