Az átvert szállodák után végül a börtönben köt ki a csaló


A miskolci szállodákat végigjáró férfi összesen félmillió forintnyi kárt okozott, és elfogadta, hogy tárgyalás nélkül elítéljék.

A Miskolci Járásbíróság 2021. augusztus 30-án előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben csalás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2018 októbere és decembere között több miskolci szálloda szolgáltatásait úgy vette igénybe, hogy már a foglalás időpontjában sem állt szándékában fizetni. A vádlott a személyzet felszólítását követően különböző okokra hivatkozva kitért a számla rendezése elől, majd fizetés nélkül távozott. Egy esetben a szálloda recepciósának már egy körlevél alapján tudomása volt a vádlott korábbi magatartásáról, felismerte őt és értesítette a hotel tulajdonosát. A férfi cselekményeivel összesen közel félmillió forint kárt okozott.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság csalás bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kötelezte az egyes szállodák javára kártérítés megfizetésére is.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyészség a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 munkanapot tartott fent – derült ki a Miskolci Törvényszék közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2021. november 26.

Kényszergyógykezelik az idős anyját 20 évig ápoló, végül megfojtó nőt

A Fővárosi Törvényszék büntethetőséget kizáró okból felmentett egy nőt az ellene a bűncselekmén elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének vádja alól és egyúttal elrendelte a kényszergyógykezelését is.