Az átvert szállodák után végül a börtönben köt ki a csaló


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A miskolci szállodákat végigjáró férfi összesen félmillió forintnyi kárt okozott, és elfogadta, hogy tárgyalás nélkül elítéljék.

A Miskolci Járásbíróság 2021. augusztus 30-án előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben csalás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2018 októbere és decembere között több miskolci szálloda szolgáltatásait úgy vette igénybe, hogy már a foglalás időpontjában sem állt szándékában fizetni. A vádlott a személyzet felszólítását követően különböző okokra hivatkozva kitért a számla rendezése elől, majd fizetés nélkül távozott. Egy esetben a szálloda recepciósának már egy körlevél alapján tudomása volt a vádlott korábbi magatartásáról, felismerte őt és értesítette a hotel tulajdonosát. A férfi cselekményeivel összesen közel félmillió forint kárt okozott.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság csalás bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kötelezte az egyes szállodák javára kártérítés megfizetésére is.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyészség a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 munkanapot tartott fent – derült ki a Miskolci Törvényszék közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 15.

AI fronton is élesedik a verseny az EU és az USA között

Helyi nyelveket beszélő, mesterséges intelligencia alapú chatbotok fejlesztésén dolgozik az Európai Unió, nehogy az amerikai technológia és az amerikai vállalatok felzabálják a kontinens piacát és kultúráját – írja az Euronews.

2024. április 12.

Európai parlamenti állásfoglalás: az abortuszhoz való jog alapvető jog

Az abortuszhoz való jog alapvető jog, az európai uniós tagállamoknak teljes mértékben büntethetetlenné kell tenniük a művi terhességmegszakítást, az abortuszt ellenző csoportok és szervezetek uniós finanszírozását meg kell szüntetni – jelentették ki az Európai Parlament képviselői Brüsszelben, az EP plenáris ülésén csütörtökön elfogadott állásfoglalásban.

2024. április 12.

Rétvári Bence: hamarosan tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény

Az erőteljesebb hatósági fellépés következtében egyre emelkedik a pedofil bűncselekmények miatt indított nyomozások száma – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet, hogy heteken belül tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény.