Az ET egyezménnyel küzd a bundázás ellen

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. május 17.
Címkék: , , , ,
Rovat:
Szeptember 1-jén lép hatályba az Európa Tanács sportversenyek jogellenes befolyásolása elleni, vagy másnéven Macolin egyezménye.

A mai napon Svájc, Norvégiát, Portugáliát, Moldovát és Ukrajnát követően, ötödik tagállamként ratifikálta az egyezményt.
Az ET főtitkára örömének adott hangot és bizakodott, hogy az egyezmény elő fogja mozdítani a fair playt. A főtitkár jelentős előrelépésnek minősítette az egyezményt a korrupció elleni harcban, amelyet a nagy sportszervezetek közül például a FIFA és az UEFA is támogat.
A főtitkár felszólított minden ET tagállamot, hogy minél hamarabb ratifikálják az egyezményt.
A 2014-ben útjára indított egyezmény a világ első globális egyezménye volt, amely a sportesemények illegális befolyásolása elleni küzdelmet tűzte ki célul.

(coe.int)

Kapcsolódó cikkek:


Pénzbírságot kaptak a mentőket rongáló brit fiatalok
2019. szeptember 12.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bíróság elé állítás során jogerősen pénzbüntetés megfizetésére ítélte azt a két brit fiatalt, akik mentőautókat rongáltak meg Budapesten a Mentőpalota előtt.

Jogerősen elítélték a neten drogot áruló párt
2019. szeptember 12.

Jogerősen tíz, illetve hét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy párt, amik az interneten árultak új pszichoaktív anyagnak minősülő drogot és kábítószert.