Brazíliából csempésztek kokaint, lebuktak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy bűnözői csoport Brazíliából csempészett Magyarországra körülbelül 40 millió forint értékű kokaint, elfogták őket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán a rendőrség honlapján.


A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kábítószer-kereskedelem miatt nyomoz B. Károly 38 éves budapesti lakos és két társa ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízásából a 20 éves budapesti K. Fanni Brazíliából kokaint szállított Magyarországra, kettejük között pedig a 22 éves budapesti B.-né R. Zsuzsanna közvetített – olvasható a közleményben.

Közölték: K. Fanni június elején Sao Paulóba repült, ahol kokaint kellett átvennie, majd azzal Brüsszelbe utaznia. B. Károly és B.-né R. Zsuzsanna vasárnap autóval ment a droggal Európába érkező nő elé, akivel másnapra értek Magyarországra.

 

Ismertették: az NNI hétfő délután egy fővárosi benzinkúton ellenőrizte a járművet és utasait, és K. Fanni hátizsákja hátsó merevítőjében 943,54 gramm kábítószergyanús port találtak. Az anyagról a vegyészszakértő megállapította, hogy kokain, amely feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 40 millió forint.

A rendőrök házkutatást tartottak mindhárom embernél, és a B.-né R. Zsuzsanna által használt ingatlanban 8 csomagban összesen körülbelül 9 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána, feketepiaci értéke mintegy 18 millió forint.

A nyomozók B. Károlyt és társait gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. március 5.

Elfogadás küszöbén az Európai Unió mesterséges intelligencia rendelete

A Mesterséges Intelligencia Rendelet (AI Act) közel három évig tartó uniós vitája és előkészítése február elején zárult le. Az egyeztetések során Magyarország következetesen azt az álláspontot képviselte, miszerint az európai vállalkozásokat és fejlesztéseket támogató szabályozásra van szükség, amely nem növeli feleslegesen a bürokráciát, továbbá kellő mozgásteret biztosít a tagállamok számára.