Csaknem tíz év fegyház egy részegen elkövetett rablási kísérletért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem jogerősen kilenc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki riasztópisztollyal próbált meg kirabolni egy budapesti kisboltot 2018 januárjában – közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor a közleményben azt írta, a 24 éves férfi este, ittas állapotban, arcát eltakarva bement egy X. kerületi kisboltba, ahol egy lőfegyvernek látszó riasztópisztollyal az eladó mellkasára célzott, és felszólította a kasszában lévő pénz átadására.

A sértett a bevétel átadása helyett kijött a pult mögül, ráfogott a fegyverre és lefelé nyomta, majd dulakodni kezdett a férfival. A verekedésnek egy járókelő vetett véget azzal, hogy rákiabált a rablóra, aki a riasztópisztolyt és a pénznek szánt zsákot hátrahagyva elmenekült a helyszínről. Az eladó a dulakodás során könnyű sérülést szenvedett – ismertette a vádiratot.

A tettest a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonosította, és 2018. november 23-án elfogta. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, valamint fenntartotta letartóztatását is – olvasható a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek