Drogkereskedőket ítéltek börtönbüntetésre


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Három év hat hónap börtönbüntetésre ítéltek nem jogerősen Nógrád megyében egy 32 éves nőt, aki ismerőseinek adott el marihuánát, ugyanilyen büntetést kapott az őt kábítószerrel ellátó férfi is.

Bóna Gyula megyei főügyész közleményében azt írta: a férfi 2019. július végén 300 gramm marihuánát vásárolt egy a nyomozás során ismeretlenül maradt embertől. A kábítószert szeptembertől december 11-ig értékesítette – több adagban – ismerősének, a 32 éves salgótarjáni nőnek.

A nő a kábítószert öt ismerősének adta el. Legutóbb 2019. december 11-én vásárolt a férfitól 160 gramm marihuánát, amelynek nagy részét még aznap eladta. Egyik vásárlóját azonban azon a napon közúti intézkedés alá vonták, megtalálták nála a drogot, majd a rendőrök eljutottak a 32 éves nőig, végül pedig az őt ellátó férfihoz. Mindkettejük lakásán találtak kábítószert a házkutatásokon.

A salgótarjáni ügyészség mindkét vádlottal szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

A vádlottak a Salgótarjáni Járásbíróság által tartott előkészítő ülésen beismerték a bűncselekmény elkövetését, ezért a bíróságnak nem kellett tárgyalást tartania. A bíróság a vádlottakat három év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. Mindkét vádlott és védőjük fellebbezett ugyanakkor a büntetés enyhítéséért.

A vádlottak a nyomozás kezdete óta letartóztatásban voltak, a kényszerintézkedést a bíróság az elsőfokú ítélet kihirdetése után is fenntartotta, így a jogerős döntést is a börtönben kell megvárniuk – tudatta a főügyész.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.