Egy évet késik a szakképzési integráció


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az állami fenntartású szakképző iskolák integrációjáról szóló fenntartói döntéseket idén május vége helyett csak egy évvel később, 2014. május 31-ig kell meghozni – így döntött kedden az Országgyűlés.

A kormánypárti előterjesztés indoklása szerint az időközben elkészülő megyei szakképzési tervek eredményeit is figyelembe véve 2014. május 31-ig megalapozottabb döntést tud majd hozni az állami intézményfenntartó.

A szakképzési törvény meghatározza az iskolákra a minimális létszámot. Ezzel kapcsolatban a módosítás megengedné, hogy jövő nyárig térségi integrált szakképzési központnak (TISZK) minősüljenek az olyan iskolák is, amelyek nem érik el a kötelező legkisebb létszámot. Sok iskola ugyanis uniós támogatásban részesült, és a támogatási szerződésben vállalta azt, hogy meghatározott ideig működik.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. február 1.

Terjed a jogsértő, rejtett befolyásolás az online kereskedelemben

Az európai fogyasztóvédelmi hatóságok gyorsvizsgálata alapján a kereskedők több mint harmada észrevétlen, ún. „sötét mintázatú” módszerekkel manipulálja a fogyasztókat az online térben. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – amely részt vett az európai gyorsvizsgálatban – itthon már felvette a harcot a vásárlói döntések rejtett torzítása ellen.