Egy évet késik a szakképzési integráció


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az állami fenntartású szakképző iskolák integrációjáról szóló fenntartói döntéseket idén május vége helyett csak egy évvel később, 2014. május 31-ig kell meghozni – így döntött kedden az Országgyűlés.


A kormánypárti előterjesztés indoklása szerint az időközben elkészülő megyei szakképzési tervek eredményeit is figyelembe véve 2014. május 31-ig megalapozottabb döntést tud majd hozni az állami intézményfenntartó.

A szakképzési törvény meghatározza az iskolákra a minimális létszámot. Ezzel kapcsolatban a módosítás megengedné, hogy jövő nyárig térségi integrált szakképzési központnak (TISZK) minősüljenek az olyan iskolák is, amelyek nem érik el a kötelező legkisebb létszámot. Sok iskola ugyanis uniós támogatásban részesült, és a támogatási szerződésben vállalta azt, hogy meghatározott ideig működik.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 15.

AI fronton is élesedik a verseny az EU és az USA között

Helyi nyelveket beszélő, mesterséges intelligencia alapú chatbotok fejlesztésén dolgozik az Európai Unió, nehogy az amerikai technológia és az amerikai vállalatok felzabálják a kontinens piacát és kultúráját – írja az Euronews.