Embercsempészés miatt emeltek vádat Baján


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bűnszövetségben elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy ukrán férfival szemben, aki egy bűnbanda megbízásából fizetségért ötször szállított illegális bevándorlókat Bécs felé.

A vádirat szerint az ukrán férfi még 2020. október végén érkezett Magyarországra, hogy egy embercsempészésre szakosodott, összehangoltan működő bűnözői csoport megbízásából, rendszeres fizetségért illegális bevándorlókat szállítson a szerb határ közeléből Nyugat-Európába.

A férfi Budapesten bérelt autókat a csempészéshez, majd a megbízóitól kapott GPS-koordináták alapján vette fel az illegális bevándorlókat a szerb határ közelében. Az úticél, Bécs sikeres elérését követően videófelvétellel igazolta a feladat teljesítését.

A megbízók eurót és ukrán hrivnyát utaltak a számlájára, összesen mintegy 400 ezer forint értékben.

Október végén öt alkalommal összesen 26 bevándorlót szállított megbízásra, de az utolsó esetnél Baján elfogták a rendőrök.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő férfit üzletszerűen, bűnszövetségben, folytatólagosan elkövetett embercsempészéssel vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, kiutasítás kiszabását és az embercsempészésért kapott pénz elkobzását indítványozza vele szemben. Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság dönt – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 19.

Csökkenő kkv terhek, szigorítások a közreműködők tevékenységében – Módosult az ESG törvény

Négy hónappal az új ESG törvény elfogadását követően jelent meg a törvény első módosítása, amely számos ponton átalakítja, illetve kiegészíti az ESG adatszolgáltatásra, a nyilvántartásokra és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát (SZTFH) megillető hatósági jogkörökre vonatkozó rendelkezéseket. A módosításról Györfi-Tóth Péter, partner, a DLA Piper Hungary ESG szakterületének vezetője és Dránovits Dóra, a DLA Piper Hungary szenior ügyvédje készítettek összefoglalót.