Fagyasztóba tette a macskát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a lakótársa macskáját kínozta.


A pécsi vádlott együtt lakott egy ismerősével, akinek egy két hónapos kismacskája is volt. A vádlott 2016 októberében a macskát minden ok és előzmény nélkül többször bántalmazta különböző módon. Így többek között az állatot a nyakánál fogva megrázta, földre dobta. A férfi a macskát rövid időre a hűtőgép fagyasztójába tette, illetve többször belerúgott az állatba, melynek következtében a kismacska a falnak, berendezési tárgyaknak esett.

A bántalmazás folytán az állatnak kisebb sérülései keletkeztek, azonban alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodást okozzon.

A vádlott cselekménye az állatkínzás vétségének a megállapítására alkalmas.

A törvény az állatkínzás vétségét két évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

(ugyeszseg.hu)

[htmlbox Jogászvilág_hírlevél]

Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló új eljárásokról állapodott meg

A Tanács megállapodásra jutott , amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a bankok vagy a befektetési platformok számára Kettős adóztatás Jelenleg […]