Hat év börtönre ítélték a szabolcsi férfit, aki a nagyanyja halálát okozta


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szabolcsi férfi két évvel ezelőtt ittasan megverte a nagyanyját, emiatt az idős asszony a kórházban meghalt.

A 73 éves asszony és unokája együtt élt egy Szabolcs megyei családi házban, a férfi rendszeres alkoholfogyasztása miatt azonban gyakran veszekedtek. A férfi 2018. november 23-án erősen ittas állapotban ismét összeveszett az idős asszonnyal, a karjánál fogva megragadta és többször megütötte a nőt, aki emiatt földre esett, beütötte a fejét és eszméletlen állapotba került. A férfi megijedt tettétől és a szomszédjától kért segítséget. A kihívott mentők kórházba vitték az asszonyt, de az életét már nem tudták megmenteni.

A halált okozó testi sértés bűntettében bűnösnek talált férfi korábban már volt büntetve: szintén a nagyanyja sérelmére elkövetett testi sértés kísérlete és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt egy év hat hónap – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.

Mivel tettét a próbaidő alatt követte el, a bíróság elrendelte a korábban kiszabott börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 26.

Húsz évi pereskedés után került vissza két értékes műtárgy egy zsidó vállalkozó leszármazottjához Horvátországban

Húsz évi pereskedés után került vissza egy 18. és egy 19. századi francia festő egy-egy értékes műve Andrew Reichsman Egyesült Államokban élő filmproducerhez, akinek zsidó felmenőit 1941-ben az usztasák vezette Független Horvát Állam (NDH) deportálta, vagyonukat pedig elkobozta – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.