Hat év börtönre ítélték a szabolcsi férfit, aki a nagyanyja halálát okozta


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szabolcsi férfi két évvel ezelőtt ittasan megverte a nagyanyját, emiatt az idős asszony a kórházban meghalt.

A 73 éves asszony és unokája együtt élt egy Szabolcs megyei családi házban, a férfi rendszeres alkoholfogyasztása miatt azonban gyakran veszekedtek. A férfi 2018. november 23-án erősen ittas állapotban ismét összeveszett az idős asszonnyal, a karjánál fogva megragadta és többször megütötte a nőt, aki emiatt földre esett, beütötte a fejét és eszméletlen állapotba került. A férfi megijedt tettétől és a szomszédjától kért segítséget. A kihívott mentők kórházba vitték az asszonyt, de az életét már nem tudták megmenteni.

A halált okozó testi sértés bűntettében bűnösnek talált férfi korábban már volt büntetve: szintén a nagyanyja sérelmére elkövetett testi sértés kísérlete és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt egy év hat hónap – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.

Mivel tettét a próbaidő alatt követte el, a bíróság elrendelte a korábban kiszabott börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezett a döntés ellen. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek