Hat hazai jogi kar dékánja értékelte a Lawyer-for-a-Day döntős munkáit


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Lawyer-for-a-Day versenyzői az ország valamennyi jogi karját képviselték a verseny fordulói során, a döntőbe pedig 6 jogi karról érkeztek versenyzők.

Véget ért a 2020-as Lawyer-for-a-Day, a DLA Piper Hungary hetedik alkalommal megrendezett, nagy sikerű jogi esetmegoldó versenye. Az idén teljes egészében online megtartott vetélkedő október első fordulójában több mint 140 joghallgató jelentkezett, közülük végül 83 versenyző adhatott le részletes esszémunkát a második körben. A Lawyer-for-a-Day versenyzői az ország valamennyi jogi karját képviselték a verseny fordulói során, a döntőbe pedig 6 jogi karról érkeztek versenyzők.

A november 13-i döntőben a legjobb 15 eredményt produkáló hallgató vehetett részt. A versenyzőknek a második fordulóban megkezdett jogesetet kellett felgöngyölniük: az öt csapatnak egy fiktív svéd befektető érdekeit szem előtt tartva egy szintén kitalált magyar családi vállalkozás dokumentumait kellett jogilag átvilágítania, majd az eredményeket prezentálnia az ügyfél szimulált igazgatósági ülésén. A jogeset során a hallgatóknak különös figyelmet kellett fordítaniuk az üzleti szempontokra, valamint a lehetséges jogi kockázatok feltárására.

A három-háromfős csapatok a Lawyer-for-a-Day keretében valós körülmények között tapasztalhatták meg a tárgyalási nyomást, próbálhatták ki magukat az ügyféllel és a cégvezetőkkel közös egyeztetési folyamatokban, illetve konzultálhattak csapatmentoraikkal – vagyis a DLA Piper öt kijelölt jogászával – a komplex eset sikeres megoldása érdekében.

A DLA Piper Hungary a járványügyi helyzetre tekintettel mind a hallgatók, mind a versenyben közreműködők egészségét és biztonságát tűzte ki elsődleges célul. A kétnapos döntő résztvevőinek az iroda online eszközöket biztosított a csapattagok közötti együttműködés és a kapcsolattartás elősegítéséhez.

A Lawyer-for-a-Day történetében egyedülálló módon először foglalt helyet hat magyarországi jogi kar dékánja a verseny zsűrijében. Az iroda jogi szakértői mellett Dr. Lévayné Dr. Fazekas Judit, CSc (Széchenyi István Egyetem), Prof. Dr. Csák Csilla (Miskolci Egyetem), Dr. Törőcsikné Prof. Dr. Görög Márta (Szegedi Tudományegyetem), Prof. Dr. Sonnevend Pál (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Dr. habil. Fábián Adrián (Pécsi Tudományegyetem) és Dr. Fézer Tamás (Debreceni Egyetem) értékelték a döntőbe jutott csapatok érvelését.

A DÖNTŐ DÍJAZOTTJAI:

Első helyezett csapat:
Bihary Csilla, Asztalos Bence, Geyer-Hirt Dóra

Proven Trusted Advisor Különdíj:
Bibok Ágnes

Best Individual Speaker Különdíj:
Szepesi Szonja

Wolters Kluwer Különdíj:
Mihály Laura Dominika

 A DLA Piper budapesti irodájának nevében gratulálunk a 2020-as Lawyer-for-a-Day győzteseinek, és köszönjük a részvételt minden egyes jelentkezőnek!
Kapcsolódó cikkek

2024. április 19.

Csökkenő kkv terhek, szigorítások a közreműködők tevékenységében – Módosult az ESG törvény

Négy hónappal az új ESG törvény elfogadását követően jelent meg a törvény első módosítása, amely számos ponton átalakítja, illetve kiegészíti az ESG adatszolgáltatásra, a nyilvántartásokra és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát (SZTFH) megillető hatósági jogkörökre vonatkozó rendelkezéseket. A módosításról Györfi-Tóth Péter, partner, a DLA Piper Hungary ESG szakterületének vezetője és Dránovits Dóra, a DLA Piper Hungary szenior ügyvédje készítettek összefoglalót.