Idén 500-an jutottak ingyenes jogi segítséghez a Pro Bono Napon


Bárki ingyenesen juthatott jogi segítséghez Budapesten, a 2019 után második alkalommal megrendezett Pro Bono Nap során.


A kezdeményezés lényege idén is az volt, hogy az önként jelentkező ügyvédek és kamarai jogtanácsosok ingyenes jogi tanácsadást végeztek az előzetesen regisztráló rászorulók részére. Az idei Pro Bono Nap időpontját az Európai Ügyvédnap időpontjához illesztettük, így lett a dátum 2021. október 25. (hétfő).

Az idei évben konzultációs lehetőséget biztosítottunk a Budapesti Ügyvédi Kamara székházában és a kezdeményezéshez csatlakozó ügyvédek és ügyvédi irodák székhelyein személyes formában, valamint online (telefon és videotelefon) formában.

A jogterületek, amelyekre regisztrálni lehetett: általános polgári jog, cégjog, családjog, büntetőjog, társasház és ingatlanjog, munkajog, biztosítási jog, adójog, üdülési jog, szerzői jog, médiajog, közlekedési jog, gondnokság alá helyezéssel és gondnoksággal kapcsolatos ügyek, hagyatékkal és örökséggel kapcsolatos ügyek, civil szervezetekkel kapcsolatos ügyek.

A Budapesti Ügyvédi Kamara ezúton is köszönetét fejezi ki a kezdeményezésben és a szervezésben részt vevő kolléganőknek és kollégáknak áldozatos munkájukért!

(Budapesti Ügyvédi Kamara 671. számú hírlevele)Kapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Az önkormányzati intézmények integritását ellenőrizte az ÁSZ

Az elemzés eredménye azt mutatja, hogy összefüggés van az intézmények integritási kontroll szintje és az intézményt irányító szerv típusa között, így arra is rámutatott, hogy a társulás kevésbé eredményesen képes ellátni – jó gazda módjára – az irányító szervi feladatát.