Idén 500-an jutottak ingyenes jogi segítséghez a Pro Bono Napon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bárki ingyenesen juthatott jogi segítséghez Budapesten, a 2019 után második alkalommal megrendezett Pro Bono Nap során.

A kezdeményezés lényege idén is az volt, hogy az önként jelentkező ügyvédek és kamarai jogtanácsosok ingyenes jogi tanácsadást végeztek az előzetesen regisztráló rászorulók részére. Az idei Pro Bono Nap időpontját az Európai Ügyvédnap időpontjához illesztettük, így lett a dátum 2021. október 25. (hétfő).

Az idei évben konzultációs lehetőséget biztosítottunk a Budapesti Ügyvédi Kamara székházában és a kezdeményezéshez csatlakozó ügyvédek és ügyvédi irodák székhelyein személyes formában, valamint online (telefon és videotelefon) formában.

ingyenes jogi tanácsadás
A jogterületek, amelyekre regisztrálni lehetett: általános polgári jog, cégjog, családjog, büntetőjog, társasház és ingatlanjog, munkajog, biztosítási jog, adójog, üdülési jog, szerzői jog, médiajog, közlekedési jog, gondnokság alá helyezéssel és gondnoksággal kapcsolatos ügyek, hagyatékkal és örökséggel kapcsolatos ügyek, civil szervezetekkel kapcsolatos ügyek.

A Budapesti Ügyvédi Kamara ezúton is köszönetét fejezi ki a kezdeményezésben és a szervezésben részt vevő kolléganőknek és kollégáknak áldozatos munkájukért!

(Budapesti Ügyvédi Kamara 671. számú hírlevele)Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

Társadalmi felelősségvállalás kérdése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Évente közel 200 milliárd forintot fizetnek be a hazai vállalkozások rehabilitációs hozzájárulásként az államkasszába, mivel a foglalkoztatottak között a megváltozott munkaképességű alkalmazottak aránya nem éri el az öt százalékot. Becslések szerint ez a csoport akár 100 ezres tartalékot is jelenthet a magyar munkaerőpiacnak. Az ezen munkavállalók munkába állításához szükséges jól átgondolt stratégia kidolgozásához és megvalósításához a legtöbb vállalat jelenleg nem tud megfelelő szakembert allokálni, ezért érdemes külsős szakértő vagy HR szolgáltató támogatását bevonni.

2024. június 20.

MOKK: tudatosabban tervezik vagyoni viszonyaikat a házasságra készülők

Egyre idősebb korban házasodnak a magyarok, a nők átlagosan már csaknem harminc évesen kötnek először házasságot. A magasabb életkorral gyakran nagyobb vagyon jár, ami a közjegyzők tapasztalatai szerint az egyik oka, hogy egyre többen kötnek házassági vagyonjogi szerződést. Az általános vélekedéssel szemben ez nemcsak a kapcsolat megszűnése esetén segítheti a feleket, de egy bedőlt hitel tekintetében a közös családi vagyon egy részét is megmentheti. Sokan pedig azért szerződnek a házastársukkal, mert több kapcsolatból is született gyermekük, és azt szeretnék, hogy egyenlően örököljenek utánuk.