Járványügyi ajánlást adtak ki a bírósági épületek használatáról Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bírósági épületekbe a hallgatóság, a kérelmet, indítványt előterjesztő ügyfél, illetve az iratbetekintési jogosultsággal rendelkező csak előzetes regisztráció után léphet be.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását szolgáló szabályok szerint a bíróságok kezelő és tájékoztató irodáiban szünetel a személyes ügyfélfogadás, kivéve a papíralapú beadványok átvételét, az ügyfélsegítő szolgáltatást és az iratbetekintést. A bírósági épületekbe az igazságszolgáltatási tevékenységgel összefüggésben feladatot ellátó hivatásrendek képviselőin kívül, a bíróság eljárási cselekményére idézett, vagy arról értesített személy, illetve meghatalmazottja vagy törvényes képviselője léphet be- derül ki Senyei Györgynek, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének a bíróságok internetes oldalán olvasható járványügyi ajánlásából.

A bíróságok épületeibe kizárólag szájat és orrot eltakaró védőeszközben a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát követően, az eljárási cselekmény, illetve az ügyintézés kezdő időpontja előtt legfeljebb 10 perccel lehet belépni, majd az épületet az eljárási cselekményt követően azonnal el kell hagyni. A szájat és orrot eltakaró védőeszközt az épületben tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező viselni – olvasható a bíróságok internetes oldalán.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 12.

Katonák is taníthatnak a közoktatásban

Szigorítanák az iskolai mobilhasználatot, könnyebb lenne örökbe fogadni a kórházban hagyott csecsemőket és októbertől Budapesten is az Országos Mentőszolgálat venné át a fővárosi ügyeleti ellátást – ezt emeli ki a hétfőn benyújtott, kedden elfogadott salátatörvény rendelkezéseiből a Telex.