Kapcsolati erőszak: felfüggesztett börtönt javasol az ügyészség


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 24 éves szanki férfi ellen, aki 2019 januárjától május végéig többször bántalmazta, felpofozta és rángatta, egyszer pedig lefejelte a feleségét.

A 24 éves vádlott kezdetben külföldön dolgozott, keveset tartózkodott otthon, majd 2019. január közepétől hazatért Szankra és Magyarországon vállalt munkát. Ezt követően a házastársak között a viták, konfliktusok állandósultak.

Idén március 21. napján hajnalban egy féltékenységi vita során a vádlott megrángatta, majd többször felpofozta a feleségét, aki rendőri segítséget kért. A rendőrök távozása után a vádlott tovább folytatta a bántalmazást. 2019. március 29. napján este a vádlott ismét veszekedni kezdett a feleségével, melynek során rángatta, lábaival leszorította, a haját tépte, illetve a kezeit feszegette. A verés miatt a sértett a karjain, a térdein és a tarkóján 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott 2019 májusában ismét Németországban dolgozott, majd onnan hazatérve 2019. május 20. napján este – látva, hogy a feleségét a munkaadója vitte haza – ismét szóváltásba keveredett a sértettel. Rángatni kezdte, majd lefejelte az asszonyt, akit a homlokán el is talált. A sértett munkaadója ekkor értesítette a rendőrséget.

A rendőri intézkedés után az agresszív férfi távozott a házból azzal, hogy a másik ingatlanukban tölti az éjszakát. Hajnali 4 óra körül azonban visszament a sértetthez, ahol az ajtót és az ablakot verte, mire a sértett beengedte. A házban a vádlott tovább ordítozott, veszekedett a sértettel, trágár módon szidalmazta, ezért a sértett reggel először a rendőrséghez, majd a családsegítőhöz fordult segítségért, illetve a férjével szemben a Kiskunhalasi Járásbíróságon távoltartás elrendelését kezdeményezte.

A vádlott jelenleg is távoltartás hatálya alatt áll, őt az ügyészség könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog határozni.

(ugyeszseg.hu)


Kapcsolódó cikkek

2018. október 30.

Nyolc év börtön családbántalmazásért

Rendszeresen bántalmazta családtagjait egy Somogy megyei férfi, jogerősen nyolc év börtönre ítélték – közölte a Kaposvári Törvényszék kedden.
2018. április 23.

Tanúgondozás és áldozatvédelem a bíróságokon

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a törvényszékek és az ítélőtáblák beszámolói alapján összefoglalót készített a tanúgondozói hálózatról és a működtetést szolgáló infrastruktúráról, a bevezetett jó gyakorlatokról. Az áttekintés kitér az ügyfélkapcsolati adatokra is.