Két szolnoki kábítószer-kereskedőt ítéltek el Szegeden


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jogerősen hét és fél év börtön-, illetve kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla két szolnoki férfit, akik hosszabb ideig árusítottak marihuánát.

A táblabíróság társtettesként elkövetett jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, akikkel szemben 7,5 millió forintra vagyonelkobzást is elrendelt.

A fiatalabb férfi 2006 óta fogyaszt rendszeresen kábítószert, elsősorban marihuánát. 2013-tól a drog árusításával is foglalkozott, a kábítószert többször is nagybátyjától vásárolta. 2016 őszén kapcsolatba került egy férfival, akinek kiléte azóta sem ismert a hatóságok előtt, és aki legalább egy kilós tételben grammonként 1500 forintért értékesített marihuánát. A két vádlott 2016 novemberétől 2017. március 31-ig, elfogásukig hatszor utaztak fel Budapestre, és vettek alkalmanként egy-egy kiló drogot. A nagybátyjánál tárolt kábítószert a fiatalabb férfi adta tovább grammonként 2500-3000 forintos áron.

Az elsőrendű vádlott beismerő vallomást tett, társa tagadta, hogy kereskedett volna a kábítószerrel.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletének büntetésekre vonatkozó részét.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Jogerősen húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék – helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét – pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet, hogy fizesse vissza a magyar államnak az általa a perújítás előtt kártalanításként kapott húszmillió forintot – közölte Veszprémyné Szajkó Márta, a törvényszék sajtótitkára.

2022. június 24.

Egészségkárosító légszennyezés a gödi Samsung-gyárban

Több mint tucatnyi büntetést kapott eddig a Samsung gödi akkumulátorgyára a különböző hatóságoktól. A munkafelügyelet most 10 milliós bírságot szabott ki a cégre dolgozóinak súlyos veszélyeztetése miatt. A bírságok kifizetése azonban vélhetően nem okoz gondot a dél-koreai cégnek, amely a tavalyi évben 759 milliárd forintos árbevételt és 15,5 milliárd forintos nyereséget produkált.

2022. június 24.

New Partners at CMS (X)

CMS is pleased to announce new heads of CMS Technology, Media and Communications Group.