Közeleg a tagdíjfizetési határidő


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Holnap jár le a harmadik negyedévi kamarai tagdíj fizetési határideje.


 A harmadik negyedéves tagdíj jogvesztő fizetési határideje 2020. július 15. napja (szerda). Amennyiben ezen időpontig nem érkezik meg a pontos összeg, a nyilvántartási rendszer megkezdi a késedelmi tagdíj előírását.

Idén is a kamarai tagdíjról szóló 13/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat előírásai alapján kell a tagdíjakat megfizetni. Az átutalást a BÜK UniCredit Banknál vezetett 10900011-00000007-20950113 számú bankszámlájára kell teljesíteni.

A negyedéves tagdíjak összegei:
– ügyvéd: 33 000 Ft
– kamarai jogtanácsos: 26 400 Ft
– alkalmazott ügyvéd: 26 400 Ft
– európai közösségi jogász: 33 000 Ft
– alkalmazott európai közösségi jogász: 26 400 Ft
– külföldi jogi tanácsadó: 33 000 Ft
– ügyvédjelölt (ha jogviszonyban áll): 6 600 Ft
– jogi előadó (ha jogviszonyban áll): 5 280 Ft
– szünetelő ügyvéd: 9 900 Ft
– szünetelő kamarai jogtanácsos: 7 920 Ft
– szünetelő alkalmazott ügyvéd: 7 920 Ft
– szünetelő ügyvédjelölt (ha jogviszonyban áll): 1 980 Ft
– szünetelő jogi előadó (ha jogviszonyban áll): 1 584 Ft

A tagdíjbefizetések ellenőrzésére lehetőség van a kamarai honlapon ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető személyes ügyintézési felületen. Az egyenleg az Adatlap menüben található.

Kérjük, hogy a tagdíj utalásakor a közlemény rovatba írják be a lajstromszámukat. Ha valaki ilyennel már nem rendelkezik, az a felvételi határozatán található azonosító számát adja meg. Amennyiben az utalást más személy nevében teljesíti, akkor annak a személynek a nevét és lajstrom/ügyazonosító számát adja meg, akinek a tagdíját teljesíti. Ügyeljenek a pontos kamarai név feltüntetésére (pl.: dr. K. Tóth István és nem Tóth István).

Amennyiben több személynek csoportosan utalnak, és az adatok a közlemény rovatba nem férnek be, akkor a gabriella.berki@bpbar.hu e-mail címre küldjék meg a részletes táblázatot lajstromszám, ennek hiányában a felvételi határozaton található azonosító szám, kamarai név és összeg feltüntetésével.

Az utalással kapcsolatos bankköltséget a Kamara nem tudja átvállalni, ezért kérjük, hogy amennyiben külföldről indítják az utalást, akkor a bankköltséget ne terheljék a Kamara számlaszámára.

Reméljük, hogy ezzel a felhívással is tudtuk segíteni Tisztelt Kolléganőink és Kollégáink befizetéseinek időszerűségét!

(Budapesti Ügyvédi Kamara 607. számú hírlevele)
Kapcsolódó cikkek

2021. július 29.

Elítéltek egy román-moldovai embercsempészt

Három év börtönbüntetésre ítélt és hat évre kiutasított Magyarország területéről egy román-moldovai kettős állampolgárságú embercsempészt a bíróság – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

2021. július 28.

Egy év tíz hónap fogház netes csalásért

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésben 1 év 10 hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta azt a miskolci nőt, aki huszonkilenc ember pénzét csalta ki internetes vásárlás ígéretével. 

2021. július 27.

Jogellenes volt a fokozott rendőri ellenőrzés

Az ombudsman és a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó helyettese rámutattak, hogy a panaszos igazoltatásának és ruházata átvizsgálásának jogalapját képező, országos érvényű fokozott ellenőrzést elrendelő országos rendőr-főkapitányi határozatok – mind formai, mind tartalmi szempontból – jogállami aggályokat vetnek fel.