Közeleg a tagdíjfizetési határidő

Holnap jár le a harmadik negyedévi kamarai tagdíj fizetési határideje.


 A harmadik negyedéves tagdíj jogvesztő fizetési határideje 2020. július 15. napja (szerda). Amennyiben ezen időpontig nem érkezik meg a pontos összeg, a nyilvántartási rendszer megkezdi a késedelmi tagdíj előírását.

Idén is a kamarai tagdíjról szóló 13/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat előírásai alapján kell a tagdíjakat megfizetni. Az átutalást a BÜK UniCredit Banknál vezetett 10900011-00000007-20950113 számú bankszámlájára kell teljesíteni.

A negyedéves tagdíjak összegei:
– ügyvéd: 33 000 Ft
– kamarai jogtanácsos: 26 400 Ft
– alkalmazott ügyvéd: 26 400 Ft
– európai közösségi jogász: 33 000 Ft
– alkalmazott európai közösségi jogász: 26 400 Ft
– külföldi jogi tanácsadó: 33 000 Ft
– ügyvédjelölt (ha jogviszonyban áll): 6 600 Ft
– jogi előadó (ha jogviszonyban áll): 5 280 Ft
– szünetelő ügyvéd: 9 900 Ft
– szünetelő kamarai jogtanácsos: 7 920 Ft
– szünetelő alkalmazott ügyvéd: 7 920 Ft
– szünetelő ügyvédjelölt (ha jogviszonyban áll): 1 980 Ft
– szünetelő jogi előadó (ha jogviszonyban áll): 1 584 Ft

A tagdíjbefizetések ellenőrzésére lehetőség van a kamarai honlapon ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető személyes ügyintézési felületen. Az egyenleg az Adatlap menüben található.

Kérjük, hogy a tagdíj utalásakor a közlemény rovatba írják be a lajstromszámukat. Ha valaki ilyennel már nem rendelkezik, az a felvételi határozatán található azonosító számát adja meg. Amennyiben az utalást más személy nevében teljesíti, akkor annak a személynek a nevét és lajstrom/ügyazonosító számát adja meg, akinek a tagdíját teljesíti. Ügyeljenek a pontos kamarai név feltüntetésére (pl.: dr. K. Tóth István és nem Tóth István).

Amennyiben több személynek csoportosan utalnak, és az adatok a közlemény rovatba nem férnek be, akkor a gabriella.berki@bpbar.hu e-mail címre küldjék meg a részletes táblázatot lajstromszám, ennek hiányában a felvételi határozaton található azonosító szám, kamarai név és összeg feltüntetésével.

Az utalással kapcsolatos bankköltséget a Kamara nem tudja átvállalni, ezért kérjük, hogy amennyiben külföldről indítják az utalást, akkor a bankköltséget ne terheljék a Kamara számlaszámára.

Reméljük, hogy ezzel a felhívással is tudtuk segíteni Tisztelt Kolléganőink és Kollégáink befizetéseinek időszerűségét!

(Budapesti Ügyvédi Kamara 607. számú hírlevele)Kapcsolódó cikkek:


Sorozatgyilkossági ügyben fejezték be a nyomozást
2020. augusztus 7.

Több emberöléssel is gyanúsítják külföldön D. Csabát, a csantavéri születési szerb-magyar férfit, aki ellen egy budapesti gyilkosság ügyében befejezte a nyomozást a rendőrség.

Jogszerű volt a Demokratikus Koalíció megbírságolása
2020. augusztus 7.

Jogszerű volt a Demokratikus Koalíció megbírságolása

A mérlegelési jogkörben hozott döntés nem jogszabálysértő pusztán azon az alapon, hogy a jogszabályban meghatározott mérlegelési szempontok közül csak azokat mutatja be, amelyeket a hatóság az adott ügy szempontjából relevánsnak tartott, a jelentőséggel nem bíró, a nem értékelt, illetve nem értelmezhető elemeket nem sorolja fel.

Visszavonták a bejelentőket jutalmazó hódmezővásárhelyi rendeletet
2020. augusztus 7.

Egyhangú döntéssel hatályon kívül helyezték a bűncselekményekről bizonyítékot szolgáltatóknak jutalmat ajánló, a Fidesz helyi képviselői által "spiclitörvénynek" nevezett hódmezővásárhelyi rendeletet az alföldi város közgyűlésének pénteki rendkívüli ülésén.

Pert nyert a NAIH a Honvédkórház ellen
2020. augusztus 7.

Pert nyert a NAIH a Honvédkórház ellen

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy a NAIH jogszerűen járt el, amikor megbírságolta a Honvédkórházat, mert Demeter Márta országgyűlési képviselő egészségügyi adatai a Honvédkórháztól a sajtóhoz kerültek egy adatvédelmi incidens keretében, amelyet a Honvédkórház nem jelentett be a NAIH-nak.

Milliárdos üzletembert tartóztattak le, az ügyvédje is gyanúsított
2020. augusztus 7.

A NAV szerint a vállalkozó az ügyvédje segítségével az Egyesült Arab Emírségekben szerzett letelepedési jogot, arab fedővállalkozást és hivatalos lakcímet, hogy ezekkel a hamis adatokkal elkerülje több mint 540 millió forint személyi jövedelemadó befizetését Magyarországon.