Közeleg a tagdíjfizetési határidő


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Holnap jár le a harmadik negyedévi kamarai tagdíj fizetési határideje.


 A harmadik negyedéves tagdíj jogvesztő fizetési határideje 2020. július 15. napja (szerda). Amennyiben ezen időpontig nem érkezik meg a pontos összeg, a nyilvántartási rendszer megkezdi a késedelmi tagdíj előírását.

Idén is a kamarai tagdíjról szóló 13/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat előírásai alapján kell a tagdíjakat megfizetni. Az átutalást a BÜK UniCredit Banknál vezetett 10900011-00000007-20950113 számú bankszámlájára kell teljesíteni.

A negyedéves tagdíjak összegei:
– ügyvéd: 33 000 Ft
– kamarai jogtanácsos: 26 400 Ft
– alkalmazott ügyvéd: 26 400 Ft
– európai közösségi jogász: 33 000 Ft
– alkalmazott európai közösségi jogász: 26 400 Ft
– külföldi jogi tanácsadó: 33 000 Ft
– ügyvédjelölt (ha jogviszonyban áll): 6 600 Ft
– jogi előadó (ha jogviszonyban áll): 5 280 Ft
– szünetelő ügyvéd: 9 900 Ft
– szünetelő kamarai jogtanácsos: 7 920 Ft
– szünetelő alkalmazott ügyvéd: 7 920 Ft
– szünetelő ügyvédjelölt (ha jogviszonyban áll): 1 980 Ft
– szünetelő jogi előadó (ha jogviszonyban áll): 1 584 Ft

A tagdíjbefizetések ellenőrzésére lehetőség van a kamarai honlapon ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető személyes ügyintézési felületen. Az egyenleg az Adatlap menüben található.

Kérjük, hogy a tagdíj utalásakor a közlemény rovatba írják be a lajstromszámukat. Ha valaki ilyennel már nem rendelkezik, az a felvételi határozatán található azonosító számát adja meg. Amennyiben az utalást más személy nevében teljesíti, akkor annak a személynek a nevét és lajstrom/ügyazonosító számát adja meg, akinek a tagdíját teljesíti. Ügyeljenek a pontos kamarai név feltüntetésére (pl.: dr. K. Tóth István és nem Tóth István).

Amennyiben több személynek csoportosan utalnak, és az adatok a közlemény rovatba nem férnek be, akkor a gabriella.berki@bpbar.hu e-mail címre küldjék meg a részletes táblázatot lajstromszám, ennek hiányában a felvételi határozaton található azonosító szám, kamarai név és összeg feltüntetésével.

Az utalással kapcsolatos bankköltséget a Kamara nem tudja átvállalni, ezért kérjük, hogy amennyiben külföldről indítják az utalást, akkor a bankköltséget ne terheljék a Kamara számlaszámára.

Reméljük, hogy ezzel a felhívással is tudtuk segíteni Tisztelt Kolléganőink és Kollégáink befizetéseinek időszerűségét!

(Budapesti Ügyvédi Kamara 607. számú hírlevele)
Kapcsolódó cikkek

2021. október 26.

Nemzetközi darknetes hálózatra csaptak le

Több mint száz embert őrizetbe vettek, készpénzt, kábítószert, kriptovalutát és fegyvereket is lefoglaltak az úgynevezett darkneten, az internet különleges titkosító technológiákkal működő, főleg bűnözők által használt részén működő piactéren végzett Dark HunTOR nevű művelet során – közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol).

2021. október 26.

Megállapodott a Facebook a francia kiadókkal

Franciaország a techcégek méltányosabb juttatásokra irányuló régóta tartó törekvésében áttörő sikert ért el, miután a Facebook megállapodott országos és regionális újságok egy csoportját képviselő országos és regionális újságok szövetségével (APIG), hogy fizet a felhasználók által megosztott tartalmakért.