Lajtár István a legfőbb ügyész helyettese


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Áder János köztársasági elnök  Lajtár Istvánt 2013. október 1-jei hatállyal határozatlan időre a legfőbb ügyész helyettesévé nevezte ki.


Áder János köztársasági elnök  – a legfőbb ügyész javaslatára – Lajtár István ügyészségi tanácsost, főosztályvezető ügyészt 2013. október 1-jei hatállyal közjogi legfőbb ügyész-helyettesnek nevezte ki határozatlan időre.

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint a változást az indokolta, hogy Varga Zs. András – aki 2000-től 2006-ig, majd 2010. decemberétől töltötte be ezt a posztot – szeptember elsejétől „az oktatóként is sikeres pályáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánjaként folytatta tovább”.

Lajtár István az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1987-ben szerzett jogi diplomát. 1987-től 1992-ig a Pesti Központi Kerületi Bíróságon fogalmazóként, majd büntető ügyszakos bíróként teljesített szolgálatot.

Legfőbb ügyészségi kinevezést 1992. október elsején kapott. A Legfőbb Ügyészségen 1992-től 2001-ig a büntetés-végrehajtási törvényességi felügyeleti és jogvédelmi szakterületen előbb beosztott ügyészként, majd osztályvezető-helyettes ügyészként, míg 2001-től 2011-ig a gyermek- és ifjúságvédelmi szakterületen osztályvezető ügyészként dolgozott. 2011. márciusától főosztályvezető ügyészként a Legfőbb Ügyészség Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztályát vezeti.

(forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló új eljárásokról állapodott meg

A Tanács megállapodásra jutott , amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a bankok vagy a befektetési platformok számára Kettős adóztatás Jelenleg […]