Letartóztatták az álörökösnőt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója mai határozatával a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban 2020. szeptember 5-ig elrendelte P.M. gyanúsított letartóztatását. 

A megalapozott gyanú szerint az asszony 2014-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozva, hogy azokat a Németországban elhunyt édesapja halála után neki járó, nagy összegű hagyatékból szándékozik visszafizetni. A visszafizetési határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, ezáltal 20 sértettnek összesen mintegy 778 millió forint kárt okozott, melyből csak néhány millió forint térült meg.

A bíróság 2018. szeptember 7-én letartóztatta a gyanúsítottat, majd 2019. június 21-től bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az asszony azonban az otthonában töltött bűnügyi felügyelet alatt újabb bűncselekményt követett el, a korábbiakhoz hasonlóan egy ismerősétől 8.350.000 Ft-ot csalt ki, amit a mai napig nem fizetett vissza.
Mivel a gyanúsított az elmúlt években sorozat jelleggel követte el a fenti cselekményeket, és azt a bűnügyi felügyelet alatt is folytatta, a bíróság döntése szerint megalapozottan lehet tartani arról, hogy szabadlábra helyezése vagy a bűnügyi felügyelet meghosszabbítása esetén újabb bűncselekményt követne el. Fennáll a veszélye annak is, hogy az eljárásban részt vevő tanúk befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné, vagy megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. Mindezek alapján a bíróság újból elrendelte a letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.


Kapcsolódó cikkek