Második lett a magyar egyetemi csapat a Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Versenyen


Második helyezést ért el a magyar egyetemi csapat a Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Versenyen – tudatta a Károli Gáspár Református Egyetem közleményben hétfőn.

Június 15-17. között Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetemen rendezték meg a nyolcadik Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Versenyt, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competitiont (HS MCC), melyre huszonöt egyetemről, tizenhárom országból érkezett mintegy száz joghallgató, illetve oktató, szakember.

A perbeszédmondó verseny célja, hogy az uniós munkajog területén lehetőséget adjon a joghallgatóknak, hogy ügyvédként bírákból álló zsűri előtt tegyék próbára tudásukat. A verseny valós bírósági helyzeteket imitál, a hallgatók több hónapot készülnek rá. A verseny névadója Hugo Sinzheimer (1875-1945) német tudós és jogász a munkajog egyik megalapítója.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni

A világon mindenhol, így Magyarországon is versenyhátrányba kerülhetnek (és valószínűleg kerülnek is) azok a munkavállalók, akik nem akarják vagy nem képesek használni a mesterséges intelligenciát – erre hívja fel a figyelmet a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmány.

2024. június 13.

Elutasította az Emberi Jogok Európai Bírósága Karsai Dániel beadványát

Június 13-án, csütörtökön hozott ítéletet az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS-ben szenvedő alkotmányjogász ügyéről. Karsai amiatt indított keresetet, mert szerinte sérülnek az egyéni jogai Magyarországon, amiért nem rendelkezhet saját életvégi döntéséről.