Nyílt nap civileknek Székesfehérváron


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Székesfehérvári Törvényszék tájékoztató rendezvényt tart a civil szervezetek és jogi képviselőik számára.


A Székesfehérvári Törvényszék  „Törvényházi szeminárium” elnevezéssel indult rendezvénysorozatának következő állomásaként 2015. november 25. napján (szerdán) 10,00 órai kezdettel a Törvényszék Dísztermében (Székesfehérvár, Dózsa György út 1. I. emelet) civil szervezetek képviselői részére rendez szakmai civil napot.

A tematika:

  • a létesítő okiratoknak az új Ptk. hatályba lépése miatti kötelező módosítása és az ezzel kapcsolatos változás-bejegyzési kérelmek előterjesztése, a módosítás elmulasztásának következményei,
  • a létesítő okiratok gyakori hibái, az ítélőtáblák iránymutatásai, az új Ptk. nyomán kialakult bírósági gyakorlat,
  •  az éves beszámolási kötelezettség teljesítése és elmaradásának jogi következményei,
  • a tovább működni már nem kívánó civil szervezetek jogszerű megszüntetése, végelszámolása és az ezzel kapcsolatos gyakorlati tennivalók.

HMJ – Hatályos Magyar Jogszabályok három nyelven

Több mint 350 jogszabály, több mint 120 Legfelsőbb Bírósági határozat rendelkező része, a kettős adóztatásról szóló egyezmények jelentős része, több mint 100 Legfelsőbb Bírósági állásfoglalást, több mint 120 Versenytanácsi határozat három nyelven. Az új Jogtáron online módon is elérhető.

Bővebb információ és konstrukciók >>

A terem befogadóképességének korlátaira tekintettel a szakmai rendezvényen való részvételhez (a szervezet nevének, a résztvevők számának és telefon/e-mail elérhetőségének megjelölése mellett) előzetes jelentkezés szükséges.

A szeminarium@szekesfehervarit.birosag.hu címen lehet jelentkezni, a részvétel díjmentes.


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Uniós szabályok a kritikus hangok elhallgattatására indított perek ellen

Az EU nem hagyja mondvacsinált vádakkal perbe fogni és elhallgattatni az újságírókat, aktivistákat, jogvédőket, tudósokat és szervezeteiket – olvasható az Európai Parlament közleményében. A most elfogadott szabályok a több tagországot érintő esetekre terjednek ki.

2024. február 29.

Uniós számvevőszék: a jogállamisági jelentés ajánlásainak csupán egytizedét hajtották végre teljes mértékben a tagállamok

A 2022-es és a 2023-as uniós jogállamisági jelentés ajánlásainak csupán egytizedét hajtották végre teljes mértékben az EU-tagállamok, alig több mint felüket részben, és több mint egyharmaduk esetében semmilyen előrelépés nem történt – hívta fel az figyelmet az Európai Számvevőszék szerdán közzétett jelentésében.