Orbán: marad a kedvezményes lakásáfa


A kormány további két évvel meghosszabbította a lakásépítések öt százalékra csökkentett áfáját – jelentette be a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor elmondta: a lakásépítések áfájának átmeneti, 25-ről 5 százalékra csökkentése az év végén kifutott volna. Azt látták, hogy sok ember “felgyorsította a lakásépítési szándékait”, kapkodni kezdett, hogy beleférjen a mostani szűk határidőbe. Erre nincs szükség, nem kell kapkodni, mert a kormány létrehozta a gazdasági növekedést megvédeni hivatott kabinetet, amelynek javaslatára biztosítani fogják a következő két évben is az egyébként lassuló lakásépítési piac megtámogatását az ötszázalékos áfával – emelte ki a kormányfő.

A miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában arról is beszélt, hogy az aszály ellenére Magyarország élelmiszer-ellátása nincs veszélyben. Elmondta azt is, hogy a jövőben is minden magyar család megkapja a rezsicsökkentett árú áramot és földgázt, de csak az átlagfogyasztás erejéig.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek