Több százan kaptak jogi segítséget az első Pro bono ügyvédi napon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csaknem négyszázan kaptak ingyenes jogi tanácsot a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) székházában és hét budapesti ügyvéd irodájában a BÜK által szervezett első Pro bono ügyvédi napon – közölte a kamara.

A szervezet becslése szerint tízezreknek jelenthet problémát a hozzáférés a jogi segítséghez. A keddi programhoz idén 117 ügyvéd csatlakozott, köztük Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is – írták.

A budapesti kamara szerint ha az idei jó példa szélesebb körben is követőkre talál az ügyvédek és az ügyfelek között, akár többször ennyien is kaphatnak ingyenesen szaktanácsot a jövő évi hasonló napon.

A tanácsadásra egy regisztrációs felületen lehetett jelentkezni. Az ügyvédek hét területen nyújtottak segítséget: polgári jog és cégjog, családjog, társasház és ingatlanjog, büntetőjog, üdülési jog, biztosítási jog és adójog – ismertették.

Az első Pro bono ügyvédi nap szervezése egyrészt csatlakozás a hasonló európai naphoz, másrészt, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a jogkeresőkért tett fontos lépés – írta közleményében a BÜK.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 16.

Euronews: Párhuzamos EU-elnökséget hirdettek a civilek

Az ősszel a hazai civil szervezetek hét konferenciát rendeznek majd, többek között az erdők helyzetéről, egy akkumulátorstratégia kidolgozásáról és a romák integrációjáról – írja az Euronews.