Tovább lazítanak a új kormányrendeletek Koronavírus

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. június 18.
Címkék: , , , , ,
Rovat:
Ötszáz főig szabad újra rendezvényt szervezni, akár zárt helyen is. A tömegközlekedésben és a vásárláskor a maszk (sál, kendő) viselése kötelező marad, kivéve a hat év alatti gyermekeknek.

A Magyar Közlönyben szerdán megjelent  új kormányrendeletek tovább közelítik a mindennapi életünket a korábban megszokotthoz.

A 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről jogszabály szerint a zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.

A  hatodik életévét be nem töltött kiskorúak kivételével mindenki köteles  tömegközlekedési eszközön, valamint  az üzletben történő vásárlás során  a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

Az új szabályok csütörtöktől hatályosak.

A csütörtöktől hatályos  változásokról szóló átfogó cikkünket itt olvashatja el.

Kapcsolódó cikkek: