Vádat emelt az ügyészség a majdnem tragédiát okozó embercsempészek ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vádat emelt az ügyészség azokkal az embercsempészekkel szemben, akik olyan körülmények között szállítottak menekülteket, hogy csak a rendőri intézkedés mentette meg az életüket – tudatta kedden a Pest Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint az ügyészség a két elkövető ellen minősített embercsempészet bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, mert olyan sok embert zsúfoltak az autójukba, hogy majdnem tragédiával végződött a szállításuk.

Hozzátették, hogy a vádirat szerint a két külföldi elkövető 2022 áprilisában egy Belgiumban bérelt furgonnal érkezett Magyaroroszágra azzal a céllal, hogy pénzért rendszeresen szállítsanak a magyar-szerb határról a magyar-osztrák határra Magyarországra törvénytelenül belépő migránsokat.

Tavaly április 21-én 19 illegális bevándorlót szállítottak Kópháza közelébe, majd április 24-én már 38 embert zsúfoltak be ugyanabba a furgonba, ami alig 13 köbméteres raktérrel rendelkezett. A vádirat szerint ezután majdnem három órán keresztül, megállás nélkül hajtottak velük az osztrák-magyar határhoz, miközben az emberek többször is dörömböltek az elkövetőknek, mert alig jutottak levegőhöz. Ennek ellenére az embercsempészek csak akkor álltak meg, amikor Inárcs közelében a rendőrség erre kényszerítette őket – írták.

A vádirat szerint a teherautóban uralkodó körülményeket jól mutatta, hogy ekkorra már az egyik illegális bevándorló az oxigén és vízhiány miatt életveszélyes állapotba került.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek