Változnak a munkaerő-kölcsönzés szabályai


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A módosítások az engedélyezéssel és az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésével kapcsolatosak.


A foglalkoztatási és vagyoni biztosítékkal kapcsolatos előírások változása folytán módosultak a kölcsönbeadói és a magán-munkaközvetítői tevékenységek engedélyezésével, a változások bejelentésével és az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos szabályok. 

[htmlbox Változásfigyeltetés]

 

Újdonságként kerültek a jogszabályba az EGT-tagállamban bejegyzett vállalkozás munkaerő-kölcsönzési tevékenységére vonatkozó speciális szabályok.

Joganyag: 118/2001. (VI. 30.) Korm. rendelet a munkaerő-kölcsönzési és a magán-munkaközvetítői tevékenység nyilvántartásba vételéről és folytatásának feltételeiről
Módosítja: 335/2016. (XI. 11.) Korm. rendelet
Megjelent: MK 2016/174. (XI. 11.)
Hatályos: 2016. 12.01.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 26.

Húsz évi pereskedés után került vissza két értékes műtárgy egy zsidó vállalkozó leszármazottjához Horvátországban

Húsz évi pereskedés után került vissza egy 18. és egy 19. századi francia festő egy-egy értékes műve Andrew Reichsman Egyesült Államokban élő filmproducerhez, akinek zsidó felmenőit 1941-ben az usztasák vezette Független Horvát Állam (NDH) deportálta, vagyonukat pedig elkobozta – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.