Elindult a Bírósági Fizetési Portál


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március 4-én éjfélkor menetrendszerűen és zökkenésmentesen elindult az OBH által fejlesztett Bírósági Fizetési Portál.

Az ügyfelek hétfőn reggel kezdhették el használni a portált. A március 5-én lekérdezett adatok szerint 62 sikeres fizetés történt több, mint 3 millió forint összegben, továbbá 28 millió forint előírás van feldolgozás alatt, ami 300 fizetési tételt tesz ki. A legtöbb fizetés peres eljárásokhoz kapcsolódik, amit a csődeljárások és felszámolási eljárások tranzakciói követnek.

Az oldalon megtalálható működési és felhasználási tájékoztató videó lépésről lépésre vezet a regisztrációtól a fizetés indításáig. A rendszer ügyfélbarát módon naponta tájékoztatót küld e-mailben a határidők betartásának segítése érdekében.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 10.

Jogszabályfigyelő 2024 – 23. hét

Alábbi cikkünkben, tekintettel arra, hogy az elmúlt héten új Magyar Közlöny nem jelent meg, a Kúria Döntések Bírósági Határozatok legfrissebb számának a tartalmából válogattunk.

2024. június 7.

Önkormányzati választások 2024 – új időpont, új szabályok

Az idei év rendhagyó az önkormányzati választások szempontjából, hiszen most kivételesen nem ősszel, hanem az európai parlamenti választásokkal egy napon, júniusban kerül sor a választásra, ráadásul a 2019-eshez képest jelentősen módosultak a szabályok is, különösen a fővárosi közgyűlés vonatkozásában.

2024. június 6.

EP választás 2024: ki, hol és mire szavazhat?

Vasárnap az önkormányzati választásokkal egy időben került sor az európai parlamenti választásra is. Cikkünkben bemutatjuk, kik, hol és mire is szavazhatnak az EP választáson.