A díjazott élenjáró – Nissan Qashqai DIG-T 160

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Nissan Qashqai Európa legnagyobb számban eladott városi crossovere, és hogy megőrizze piaci pozícióját, jelentős fejlesztéseket kapott. Megújult külső formaterv, még magasabb szintű minőséget képviselő belső tér, továbbfejlesztett vezetési élmény, és végül, de nem utolsósorban, az új Nissan Intelligent Mobility technológiák.

Nissan Qashqai DIG-T 160

Az átdolgozott orr-rész középpontjában a Nissan ikonikus „V-motion” hűtőrácsának legújabb változata áll (Fotók: A szerző felvételei)

A Nissan Qashqai helye garantált az autóipar történelemkönyveiben. Életre hívta a C szabadidőautó-szegmenst és egyedülálló, 10 százalékos piaci részesedésével azóta is élen jár abban, hiába jelent meg közben több mint 20 versenytársa. Egyszerűbben megfogalmazva a Qashqai a Nissan 83 éves európai történelmének legsikeresebb modellje – a 2007-es első változat bemutatása óta több mint 2,3 millió darab kelt el belőle és 2007 óta több mint 80 díjat nyert el.

Nissan Qashqai DIG-T 160

18 colos kerekei új dizájnt kaptak, formájukkal hozzájárulnak a légellenállás csökkentéséhez

Nissan Qashqai DIG-T 160

Hátulról mit sem változott, egyedül az N-Connecta szinttől az alsó kötény ezüst színű betéteket is kap

A legszembetűnőbb változások az új Qashqai külső megjelenésén láthatóak. A Qashqai eleje teljesen át lett dolgozva, integrált első lökhárítót kapott és az új orr-rész középpontjában a Nissan ikonikus „V-motion” hűtőrácsának legújabb változata áll, mely a megújult Nissan márkajelet öleli körül. A mi tesztautónk esetében a márkajel teljesen lapos, ennek az az oka, hogy megtalálható benne a beépített radar, amely a Qashqai vészfékezési asszisztensének része és ez a rendszer az embléma mögé került. Itt található még az elülső kamera, mely a 360°-os parkolássegítő rendszer képének egy részét állítja elő. Új lámpákat is kapott, melyek LED-es technológiának adnak otthont. Hátsó fertályon alig változott valami, a picit átdolgozott hátsó lökhárító ezüst színű betéteket is kapott. Oldalnézetből tipikus Qashqai maradt, pedig a módosításoknak köszönhetően 17 mm-rel hosszabb elődjénél, így 4377 mm helyett 4394 mm hosszú, szélessége és magassága nem változott.

Nissan Qashqai DIG-T 160

Új a kormánykerék, amely a GT-R modellből lehet ismerős

Nissan Qashqai DIG-T 160

Minden Qashqai esetében alapfelszereltség a hat légzsák, illetve a vezetéstámogató rendszerek, mint a blokkolásgátló fékrendszer, elektronikus fékerőelosztás és menetstabilizátor

A beszállás során a látványos megújuláson átesett kormánykerék kelti fel először a figyelmünket. A D-alakú kormánykerék egyenes alsó része megkönnyíti a be- és kiszállást, mindemellett sportosabb megjelenést ad a belső térnek. Módosított ülések kerültek az autóba, a monoform kialakítású ülések ülőlapja hosszabb és nagyobb alátámasztást biztosít. A háttámla is magasabb lett, a vállrész pedig elkeskenyedik, így nagyobb az utastér térérzete, az utasok kellemesebb, otthonosabb hangulatban utazhatnak. A középkonzol gombjai és a kijelző kialakítása nem változott, de a benne rejlő infotainment rendszere megújult és az alapfelszereltség része lett a digitális rádió. Az érintőképernyős NissanConnect navigációs rendszer intelligens, az alkalmazásokra emlékeztető kezelőfelületet kapott. A 430 literes méretével a csomagtér kifejezetten rugalmasan használható és a 60:40 arányban osztott hátsó üléssor ledöntésével 860 literesre növelhető.

Nissan Qashqai DIG-T 160

Belső dizájn alig változott, a 7 colos kijelző viszont okosabb és gyorsabb fejegységet kapott

Nissan Qashqai DIG-T 160

A LED-es nappalifény erős fénye minden helyzetben felismerhetővé teszi

Az erőforrás legfontosabb újdonsága a kulturáltsága. Az 1,6 literes benzinmotor észrevétlenül teszi a dolgát, Stop/Start rendszerrel karöltve szinte titokban dolgozik; 163 lóereje kellő dinamikát biztosít, elegendő tartalékot rejt magába és a fogyasztása sem túlzó.

Nissan Qashqai DIG-T 160

Az N-Connecta felszereltségű az erősebb benzinessel 8 millióért a miénk lehet

A Qashqai új Nissan Intelligent Mobility technológiákat is kapott. Most először érhető el a hátsó keresztirányúforgalom-figyelmeztetés, mely csökkenti a kissebességű ütközések kockázatát, a vészfékezési asszisztens pedig immár gyalogosfelismerő képességgel is rendelkezik. A magabiztos vezethetőséget és nyugodtabb karosszériamozgása ezt a lengéscsillapítók cseréjével, az egyes kerekekhez tartozó rugó állandó csökkentésével és a gumialkatrészek módosításával érték el.

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!