Előzetesben a rabot agyonverő börtönőrök

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Fővárosi Törvényszék 2017. január 12-én egy hónapra elrendelte annak a három férfinak az előzetes letartóztatását, akikkel szemben halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik büntetőeljárás. 

A megalapozott gyanú szerint a három börtönőr 2016 novemberében egymás tevékenységéről tudva közösen, szándékegységben bántalmazta a sértett fogvatartottat, aki a sérülések következtében életét vesztette - írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.

2017. január 12-én egy hónapra elrendelte annak a három férfinak az előzetes letartóztatását, akikkel szemben halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik büntetőeljárás. A katonai ügyész a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta a szökés és elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére hivatkozva.

 

A gyanúsítottak védői az ügyészi indítvány elutasítását, illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását indítványozták. A bíróság a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a terheltek alaposan gyanúsíthatóak a terhükre rótt bűncselekmények elkövetésével, a tanúvallomások alapján már eddig is megkísérelték a tanúkat befolyásolni, így az előzetes letartóztatás elrendelése indokolt.

Az ügyészség továbbá indítványozta katonai fegyelmi ok megállapítását. A bíróság ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a terheltek a szolgálati helyen elkövetett bűncselekményeik miatt a személyi állomány fegyelmi helyzetének biztosítása miatt sem hagyhatóak szabadlábon, ezért a bíróság e vonatkozásban elfogadta az ügyészség álláspontját. A végzés nem jogerős.

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Kapcsolódó cikkek

  • börtön

    Meg fogják szüntetni a magyarországi börtönök túlzsúfoltságával kapcsolatos ügyeket az Emberi Jogok Európai Bíróságán (EJEB), miután olyan törvényt fogadott el az Országgyűlés, amely lehetővé teszi a nemzeti szintű jogorvoslatot - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter, miután megbeszélést folytatott Thorbjorn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával kedden Strasbourgban.

  • börtön

    A kormány érdeke, hogy minél nagyobb legyen az önellátás a börtönökben, a büntetés-végrehajtásnál ebben jó úton a járnak - hangsúlyozta Tasnádi László rendészeti államtitkár a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegében tartott ünnepségen, ahol kedden átadták a Pálhalmai Agrospeciál Kft. új mosodáját.

Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!