Vádlott lett a hitelezőből

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Veréssel próbálta visszaszerezni a kölcsönadott pénzét, nem kapta meg, viszont bíróság elé került - derül ki az ugyeszseg.hu-n megjelent közelményből.

A Tapolcai Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérletével és súlyos testi sértés bűntettével vádolja azt a 21 éves férfit, aki kölcsönadott ismerősének 1500 forintot, majd azt veréssel akarta visszaszerezni - olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A vádlott 2017. január végén pénzt adott kölcsön egy ismerősének azzal, hogy azt másnap vissza is kapja. Néhány nap múlva viszont az adós jelezte a vádlottnak az egyik közösségi oldalon, hogy nem tudja megadni a tartozását.

Február elején a vádlott újra rákérdezett a tartozásra, mire ismerőse ahhoz a külterületi vasúti rakodóhoz hívta, ahol éppen volt.

Változásfigyeltetés

Ne maradjon le!

Használja Változásfigyeltetés szolgáltatásunkat az Önt érdeklő jogszabályok, jogterületek és tárgyszavak figyeltetésére! Változáskor a Jogtár felületén vagy egyéni beállítás esetén e-mail útján értesítést kap.

További információ >>

A vádlott a találkozóra magával vitt egy baltanyelet, aztán amikor a  sértett közvetlen közelébe ért eldobta. A pénzről kérdezte ismerősét és ököllel szájon ütötte. A sértett elvesztette az egyensúlyát, megtántorodott, és azt kérdezte, hogy „ez mire volt jó?”, mire a vádlott közölte, hogy azért ütötte meg, mert nem adta meg a tartozását.

Rákérdezett a vádlott, hogy mikor kapja vissza a pénzét, majd többször fejen ütötte a férfit. A sértett ezután elkérte a vádlott számlaszámát, hogy majd arra átutalja neki a pénzt. Erre a vádlott távozott.

A sértett, aki a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, tartozását nem fizette meg, és másnap feljelentette az elkövetőt.

(ugyeszseg.hu)

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!