Nemzetközi szinten bizonyíthatnak a hazai joghallgatók


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legtehetségesebb joghallgatóknak ismét nemzetközi tapasztalatszerzést és karriert kínál a Baker & McKenzie. Tíz kiemelkedő tudású fiatal jogász kap nemzetközi gyakorlati lehetőséget az ügyvédi iroda világszerte meghirdetett versenyén. A pályázat leadási határideje 2016. december 19.


A nemzetközi jog iránt érdeklődő fiatal jogászoknak ismét gyakorlati pozíciót ajánl a Baker & McKenzie ügyvédi iroda. Ebben az évben is a világon összesen 10 gyakornoknak nyílik lehetősége az egyetemi tanulmányai során megszerzett elméleti tudás gyakorlatba való átültetésére. Gyakornokként a nyertesek elismert jogi szakértőkkel dolgozhatnak majd együtt, akik a fiatalok továbbképzésében is szerepet vállalnak a gyakorlati idő során.

[htmlbox Jogászvilág_hírlevél]

A Baker & McKenzie budapesti irodája idén immáron harmadik éve részt vesz a programban. Az elmúlt két évben a magyar iroda jelöltje mindig bekerült a globális szinten kiválasztott tíz legjobban teljesítő joghallgató közé, így azoknak a magyarországi joghallgatóknak és frissen végzett jogászoknak a jelentkezését is várják, akik nemzetközi karrierben érdeklődnek.

A gyakornoki program összesen 12 hétből áll, amelynek egyik részét a fogadó (magyarországi jelentkezők esetében a budapesti), fennmaradó részét pedig egy másik európai Baker & McKenzie-irodában tölthetik el. A legkiválóbban teljesítők akár ügyvédjelöltként folytathatják karrierjüket az ügyvédi irodánál. A helyi és az angol szaknyelvet magas szinten beszélő jelentkezők közül a jogi ismeretek, valamint a nemzetközi praxis iránti érdeklődés alapján választják majd ki azokat, akik lehetőséget kapnak a három hónapos fizetett gyakornokságra.

„A program alatt mentorok mellett dolgozhatunk, így valódi jogi eseteken keresztül tapasztalhatjuk meg az igazi kihívásokat, a már megszerzett elméleti tudásunk mellett gyakorlati tapasztalatunk és ezáltal készségeink is fejlődnek, valamint a téma szakértői választ adnak a felmerülő kérdésekre is” – mondta Barta Krisztián, a verseny tavalyi győztese.

„A program során a gyakornokok határokon átívelő ügyekkel foglalkozó hazai és külföldi ügyvédekkel dolgoznak együtt, ezért leginkább azok jelentkezését várjuk, akik nyitottak a nemzetközi kihívásokra, dinamikus környezetre és könnyen alkalmazkodnak az új helyzetekhez” – hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker & McKenzie budapesti irodájának vezetője. A pályázati anyagokat december 19-ig várják a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Irodában, az eredményekről jövő márciusig értesítik a jelölteket. A gyakornoki program a 2017 tavaszi szemeszter végétől indul, a kezdés időpontját és az ütemezést is rugalmasan, a hallgatók időbeosztását is figyelembe véve alakítják majd ki.

A magyarországi iroda a tehetséggondozás és a megfelelő utánpótlás biztosítása érdekében a nemzetközi program mellett saját, hathetes gyakornoki programot is működtet. A programban évről évre a legkiemelkedőbb eredményekkel rendelkező, nemzetközi és európai jog iránt érdeklődő, felsőoktatási-tudományos eredményeket is elérő fiatal jogászok vesznek részt.

kép forrása: http://berenyisoft.hu/wp-content/uploads/2015/05/gyakornoki-program.jpg


Kapcsolódó cikkek

2024. június 18.

A jog nem csak a jogászoké…? – Mesterséges intelligencia, legaltech és jogi kommunikáció  

Jog és kommunikáció – A modern kommunikációs technológiák versenyképességi kihívásai” című konferencia – amelyet a Wolters Kluwer Hungary, a Szegedi Tudományegyetem Üzleti Jogi Intézete és az SZTE Európai Értékek Elemző Központja közösen szervezett májusban – arra kereste a választ, hogy felkészültek vagyunk-e mindazokra a kommunikációs jelenségekre, amelyekkel a technológiai fejlődés eredményeként a digitális környezetünkben nap mint nap szembesülünk. Olvassa el a konferencia délutáni szekciójáról készült beszámolóinkat, így betekintést kaphat az előadásokba. 

2024. június 13.

A vállalati kommunikáció megfelelőségi kérdései

A „Jog és kommunikáció – A modern kommunikációs technológiák versenyképességi kihívásai” című konferencia – amelyet a Wolters Kluwer Hungary, a Szegedi Tudományegyetem Üzleti Jogi Intézete és az SZTE Európai Értékek Elemző Központja közösen szervezett májusban – arra kereste a választ, hogy felkészültek vagyunk-e mindazokra a kommunikációs jelenségekre, amelyekkel a technológiai fejlődés eredményeként a digitális környezetünkben nap mint nap szembesülünk. Olvassa el a konferencia délutáni szekciójáról készült beszámolóinkat, így betekintést kaphat az előadásokba.