V. Wolters Kluwer Jogászdíj – Ugyanúgy, mégis másképp Jogászdíj


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Wolters Kluwer Hungary Kft. idén már ötödik alkalommal szervezi meg a magyar jogászszakma képviselőinek nemes versengését, teret adva a hazai szakemberekben rejlő kreatív potenciálnak. Az aktuális kiírás bővelkedik újdonságokban, ugyanakkor teljes mértékben hű marad az elismerés tradicionális kereteihez is.

A pandémia körülményeit figyelembe véve tavaly döntöttek úgy cégünk munkatársai, hogy az V. Jogászdíjat a korábbiaktól eltérően nem egy, hanem bő két esztendő kiemelkedő jogászi munkái elismerésének szentelik. Ehhez igazodik a pályázati időszak tartama is: a pályamunkákat korábban minden év őszéig lehetett leadni, ám ezúttal 2021. május 31. 16 óra a határidő.

Mi volt az elhatározás mozgatórugója?

A hosszabbra nyúló pályázati időszak egyrészt lehetőséget biztosít arra, hogy hétköznapjaink visszaterelődjenek a megszokott, nyugodt mederbe, és arra is, hogy akár a járványhelyzet megkövetelte innovatív jogi megoldások is megjelenhessenek a Jogászdíj pályázatai és nyertesei között. Ez utóbbira vonatkozóan egy külön nevezési kategóriát is létrehoztunk.

Apropó, kategóriák!

Más újdonságokat is találhatunk közöttük. A jogterületekhez igazodókon túl a jogterületeken átívelő kategóriák meghirdetésével arra szeretnénk ösztönözni minden jogászt, hogy jogterülettől függetlenül mutassa be a szakmai közérdeklődés szempontjából jelentősnek tekintett eredményeit. A 2020-2021-es évben az alábbi 12 besorolásban várjuk a nevezéseket:

 • Az év jogásza/csapata adatvédelem és compliance kategóriában
 • Az év jogásza/csapata adójog kategóriában
 • Az év jogásza/csapata digitális szakértői megoldások a jogi szakmában kategóriában
 • Az év jogásza/csapata EU és versenyjog kategóriában
 • Az év jogásza/csapata fenntartható fejlődés kategóriában
 • Az év jogásza/csapata munkajog és HR kategóriában
 • Az év jogásza/csapata pénzügyek, bankjog és biztosítás kategóriában
 • Az év jogásza/csapata szellemi alkotások joga kategóriában
 • Az év jogásza/csapata társasági jog és vállalatfelvásárlás kategóriában
 • Az év jogásza/csapata innovatív jogi megoldások a járványhelyzet kihívásaira kategóriában
 • Az év fiatal jogász tehetsége
 • Az év joghallgató tehetsége

Pályázni egyénileg és csapatban is lehetséges. A csapatok esetében fontos megemlíteni, hogy a csapattagok közül legalább 1 főnek jogász végezettséggel kell rendelkeznie. A többi csapattag azonban lehet akár gazdasági, IT vagy más egyéb végzettségű személy is. Az év joghallgató tehetsége és Az év fiatal jogász tehetsége kategóriában kizárólag jogászmentor szakmai jelölése alapján fogadunk nevezéseket – ezekben a kategóriákban nem a jelölt, hanem a mentor nyújtja be a pályázatot. Egy kategóriában több pályázat is benyújtható, ugyanazt a pályázatot azonban nem lehet több kategóriában benyújtani.

A pályázók különféle esetek ügyfeleket segítő, innovatív megoldásának bemutatásával, illetve egy jogi projekt, probléma ismertetésével, a hatóságokkal vagy külső ügyvédi irodákkal történő hatékony együttműködés szemléltetésével vehetnek részt a versenyben. Természetesen nem kérjük olyan információk kiszolgáltatását, melyek titkot képeznek, és a pályázati anyagokat szigorúan bizalmasan kezeljük. A bírálati szempontok az innováció, az ügyfélközpontúság és a példaértékűség, mely értékek a Wolters Kluwert is jellemzik. Számos győztesünk példája bizonyítja: nem számít, hogy grandiózus vagy éppen miniügylet – a Jogászdíjra mindkettővel érdemes nevezni! A Wolters Kluwer Hungary Kft. munkatársaiból álló zsűri azokat a megoldásokat keresi, melyekkel egy jogi szereplő könnyebbé teszi az ügyfelei életét, vagy olyan egyedülálló leleménnyel segíti őket, ami az egész szakma számára követendő mintaként szolgálhat. A pályázatok 2019. január 1. és 2021. május 30. között megoldott ügyekre, menedzselt projektekre vonatkozhatnak.

A pályaművek a Jogászdíj hivatalos oldalán nyújthatók be, 2021. május 31. 16 óráig.

Az ünnepélyes díjátadóra 2021. szeptember 18-án, az Első Magyar Jogi Könyv-szalon eseményéhez csatlakozva, a pesti Károlyi-Csekonics palota történelmi falai között kerül sor a jogászszakma (jelenlegi és leendő) színe-java jelenlétében.

A megmérettetésen való részvételnek nevezési díja nincs, sőt, az idei évben újdonság, hogy a díjátadón való részvételnek sincs költségvonzata.

De vajon miért is éri meg jogászdíjasnak lenni?

A Wolters Kluwer Jogászdíj elnyerése jelentős PR-értéket képvisel. Nem csupán győztest hirdetünk, hanem egy-egy kategória legfeljebb hat legjobb pályázóját emeljük ki, akik közül az egyik megkapja az adott kategória díját. A kategóriák nyertesei saját felületeiken, kommunikációjukban a díjazás évének megjelölésével korlátlan ideig jogosultak arra, hogy feltüntessék és használják az elnyert címet. A díjról és a győztesekről saját kiadványunkban is beszámolunk, melyet több ezer cég részére juttatunk el.

Találkozzunk Önnel is az őszi díjátadón, küldje el pályázatát ide kattintva!


Kapcsolódó cikkek

2023. március 20.

Ismét megrendezte M&A esettanulmányi versenyét a DLA Piper Hungary

Kilencedik alkalommal rendezte meg a DLA Piper Hungary jogi esettanulmányi versenyét, a Lawyer for a Day-t. A verseny idén is párhuzamosan futotta DLA Piper Business Advisory által, a vállalatértékelés iránt érdeklődő közgazdász hallgatók számára meghirdetett Advisor for a Day versennyel. A hazai jogi szektorban továbbra is egyedülálló M&A esettanulmányi versenyközös döntőjébe a legjobb 10 joghallgató és a legkiemelkedőbb 5 közgazdász hallgató került be, akik háromfős csapatokat alkotva nyerhettek betekintést egy jogi és pénzügyi tanácsadó közös munkájába egy tranzakciós tanácsadási példán keresztül.

2023. március 16.

Az ICC-verseny változásai a felkészítő szemével

Alapjaiban megváltozott szabályok mentén kellett megmérettetni magukat az ELTE hallgatóinak a párizsi székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Kamara idei mediációs versenyén. Interjú dr. Inzelt Évával.