2,5-szeresére nőtt a katások által kiállított számlák összértéke augusztusban


Augusztus végén a katások belehúztak a számlázásba – derül ki a Billingo statisztikájából.

A Billingo online számázót használó katás vállalkozók 88 százaléka egyéni vállalkozó, 12 százaléka betéti társaság volt.

Januártól hónapról hónapra 1,5 százalékkal emelkedett a kiállított számlák átlagos értéke; júliusban – vélhetően a jogszabályváltozás bejelentése után – 7 százalékkal, augusztusban pedig további 55 százalékkal nőtt meg a katások által kiszámlázott összeg a megelőző hónaphoz képest.

Még szignifikánsabb a különbség az augusztusban kiszállított számlák összértékét tekintve. Míg januártól júliusig havonta átlagosan 14,6 milliárd forint volt, addig augusztusban közel 36,5 milliárd forint értékben számláztak a billingós katások; ez 21,9 milliárd forintos, azaz 2,5 szeres növekedést jelent az előző hónapok átlagához képest – olvasható a cég közleményében.


Kapcsolódó cikkek

2022. szeptember 29.

Rendet tett a Kúria a munkaidő-nyilvántartás alkalmazásában

A Kúria szerint a törvény kifejezetten nem írja elő a munkáltatónak, hogy a munkaidő-nyilvántartást a munkavégzés helyszínén tartsa, ugyanakkor azt objektíven, megbízhatóan, naprakészen és mindezek ellenőrzését lehetővé tévő módon kell vezetnie.