2,5-szeresére nőtt a katások által kiállított számlák összértéke augusztusban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Augusztus végén a katások belehúztak a számlázásba – derül ki a Billingo statisztikájából.

A Billingo online számázót használó katás vállalkozók 88 százaléka egyéni vállalkozó, 12 százaléka betéti társaság volt.

Januártól hónapról hónapra 1,5 százalékkal emelkedett a kiállított számlák átlagos értéke; júliusban – vélhetően a jogszabályváltozás bejelentése után – 7 százalékkal, augusztusban pedig további 55 százalékkal nőtt meg a katások által kiszámlázott összeg a megelőző hónaphoz képest.

Még szignifikánsabb a különbség az augusztusban kiszállított számlák összértékét tekintve. Míg januártól júliusig havonta átlagosan 14,6 milliárd forint volt, addig augusztusban közel 36,5 milliárd forint értékben számláztak a billingós katások; ez 21,9 milliárd forintos, azaz 2,5 szeres növekedést jelent az előző hónapok átlagához képest – olvasható a cég közleményében.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

A versenyszférában dolgozók kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével, 63 százalékuk pedig azt tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – közölte a Trenkwalder február első felében végzett kutatásának eredményét.

2024. február 22.

A Tanács elfogadta a társasági jog digitális eszközeinek fejlesztésére vonatkozó álláspontját

A Tanács elfogadta álláspontját (tárgyalási megbízását) a társasági jog területén igénybe vehető digitális eszközök és folyamatok használatának további kiterjesztését és korszerűsítését célzó módosító irányelvről. Az új szabályok révén könnyebben hozzáférhetővé válnak a vállalatok adatai, növekedik a gazdasági társaságok iránti bizalom és az átláthatóság a tagállamokban, a közigazgatás nagyobb mértékben összekapcsolttá válik, és csökkennek a gazdasági […]