Elismertek a magyar ügyvédi irodák


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre jobb helyezéseket érnek el a magyar ügyvédi irodák a nemzetközi ranglistákon – írja közleményében a Pro Lawyer Consulting


A londoni székhelyű Legal500 28 éve rangsorolja számos ország ügyvédi irodáit jogterületenként különböző kategóriákba. Megjelent a 2016-os kiadás.

A rangsorolás több szempont alapján történik, figyelembe veszik nem csak az ügyvédi irodáktól beszerezhető információkat, de ügyfél-visszajelzések és az ügyvéd kollégákkal folytatott szerkesztői interjúk is számítanak a ranglista kialakulása során.

Idén 12 jogterületen vizsgálta a kiadvány a hazai irodákat, természetesen nem szerepel minden iroda minden kategóriában. A bankjogi, vállalategyesítési és felvásárlási (M&A), munkajogi, vitarendezési és ingatlanjogi témában rangsorolták idén a legtöbb irodát, de nőtt a versenyjogi, az energiajogi és az adójogi szereplők száma is.

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia

2016. május 11-12. között kerül megrendezés a II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia, melynek fő témái között az új Ptk. gyakorlata, valamint az új polgári perrendtartás szerepel.

Napijeggyel a részvétel mindössze 39.990 Ft+ áfa!

Részletes program és jelentkezés >>

„Megfigyelhető, hogy évről évre egyre több magyar iroda szerepel a Legal 500 listáján – idén közel 40 hazai iroda lett rangsorolva. Egy nemzetközi jogi ranglistán szerepelni már nem csak a nagy, nemzetközi irodák kiváltsága. Kisebb, két-három jogterületre specializálódott, magyar iroda is egy jól megírt beadvánnyal fel tud kerülni a listára. Szükséges, hogy ezeket a praxisokat elég érdekesen és figyelemfelkeltően tudják bemutatni. Mivel a részvétel ingyenes, ezért egy jól megírt beadvánnyal költséghatékony marketing-eszköz kerül a kisebb hazai irodák kezébe is.” – mondta el dr. Bende Máté, azügyvédi kommunikációval foglalkozó Pro/Lawyer Consulting partnere.

Idén négy hazai iroda lett rangsorolva mind a 12 vizsgált jogterületen, ezek nagy része természetesen a nagy, nemzetközi irodák magyarországi ágai, mint a CMS Cameron McKenna, a DLA  Piper, a Baker & McKenzie és a magyar irodák közül a Szecskay Ügyvédi Iroda. A legtöbb kategóriában a CMS ért el első helyezést, 9 jogterületen, második a DLA lett 6 kategóriban, harmadik a Baker & McKenzie lett 5 első kategóriás értékeléssel. Összesen 26 magyarországi  iroda lépett előre egy vagy többjogterületen.

A teljes lista elérhető a Legal500 honlapján.


Kapcsolódó cikkek

2024. május 15.

Fontos határidő közeledik a gazdasági szankciókkal érintett magyar cégeknek

Az ukrán-orosz háborúra reagálva az Európai Unió a közelmúltban újabb gazdasági szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Az egyik legfontosabb változás, hogy bizonyos, az orosz cégek vagy szervek részére nyújtható, biztosítható vagy értékesíthető szolgáltatások, amelyek eddig a szankciók alól mentességet élveztek, 2024. június 20. napjától csak hatósági engedély birtokában végezhetők majd. Melyek ezek a szolgáltatások? Honnan szerezhető be az engedély és milyen feltételeknek kell majd megfelelni? Mivel a határidő vészesen közeleg, ezért a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda munkatársai, dr. Bognár Alexandra és dr. Suller Noémi segítenek eligazodni az új szabályozásban a fenti kérdések megválaszolásával.

2024. május 14.

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.