Bejegyzések büntetőfékezés címkével

2023. október 6. Napi

Balesetet okozott a büntetőfékező, megszületett az ítélet

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság első fokon felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást is kiszabott azzal a férfival szemben, aki 2020 nyarán az Egér úton olyan ingerült lett egy közlekedési szituációban, hogy bevágott a másik sofőr elé, majd befékezett, amelynek következtében a sértetti autó egy másik vétlen autóval ütközött – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

2021. július 14. Napi

Büntetőfékezés miatt két évre eltiltották a járművezetéstől Berki Krisztiánt

A Fővárosi Törvényszék a vádlottat meg nem nevezve azt írta: a terhelt 2018 márciusában a KRESZ több előírását is megszegve vezetett egy személygépkocsit, majd miután megelőzött egy autóbuszt - a forgalmi helyzet szempontjából indokolatlanul - hirtelen fékezett. Az autóbusz vezetője azonnal lassított és vészfékezett, de így sem tudta elkerülni az ütközést az autóval. "A szándékos veszélyhelyzet-okozás miatt történt ütközés következtében" az autóbuszban több mint 2,5 millió, míg a gépkocsiban több mint 14 millió forint anyagi kár keletkezett - tették hozzá. A bíróság a vádlottat közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt bűnösnek mondta ki. Enyhítő körülményként vették figyelembe az időmúlást, a vádlott büntetlen előéletét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülménynek számított a többszöri KRESZ-szabályszegés, a kettőnél több halmazat, továbbá a vádlott közlekedési előélete - emelte ki a törvényszék. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért - olvasható a közleményben. (MTI)

2021. június 4. Napi

Büntetőfékezéses ügy: nem fogadták el az ügyészség ajánlatát

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy olyan büntetőügyben, amelyben a terheltet közúti veszélyeztetéssel, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálással vádolja az ügyészség – áll a Fővárosi Törvényszék Jogászvilághoz eljuttatott közleményében.

2021. március 17. Napi

Büntetőfékezés – végrehajtandó börtönbüntetést javasol az ügyészség

A vádlott – aki a Blikk információja szerint a valóságshow-kból ismert Berki Krisztián – a szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre, a busz sofőrje azonban még így sem tudta elkerülni az ütközést. A férfival szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.