Bejegyzések Mol címkével

2024. február 20. Napi

Döntött a Kúria: közzé kell tenni a 35 éves szemétkoncessziós szerződés titkos mellékleteit

Harmadfokon is a Transparency International győzelemmel ért véget a MOL, illetve hulladékos leánya, a MOHU által három és fél évtizedre elnyert szemétkoncesszió szerződésének titkos mellékleteiért indított per. Így az illetékes állami szerv, a Nemzeti Koncessziós Iroda nem titkolhatja tovább egyebek mellett azt az ajánlatot sem, amelynek benyújtásával az olajcég 35 évre elhódította a szemétszállítás kizárólagos jogát Magyarországon.

2023. december 11. Napi

Minden, amit a januárban induló visszaváltási rendszerről tudni érdemes

2024. január 1-jétől a boltok betétdíjat fognak felszámolni az italosüvegekre, amit csak akkor kapunk vissza, ha a palackokat elvisszük egy visszaváltópontra. A rendszert a Mohu, a Mol leányvállalata fogja üzemeltetni, és egyelőre rengeteg kérdés kering körülötte, ezért szakértők segítségével utánajártunk, hogyan működik majd a visszaváltás a gyakorlatban.

Robin Hood adó – miért kell megemelni 2023-ban és finomhangolni a jövőben?
2022. december 8. Cégvilág

Robin Hood adó – miért kell megemelni 2023-ban és finomhangolni a jövőben?

Tegnap este a Magyar Közlönyben megjelent a 496/2022. (XII. 7.) Korm. rendelet, amely a 2023-as évre váratlanul 31-ről 41%-ra emelte az energiaellátók jövedelemadóját, azaz a „Robin Hood adót”. Az emelés jelen formájában kizárólag a jövő évre szól, de a korábbi átmenetinek szánt intézkedések példák alapján érdemi esély látszik rá, hogy esetlegesen hosszabb távon is emelt szinten ragad az adókulcs. Ugyanezen jogszabályban szerepel egyébként a MOL számára megállapított extraprofit adó 95%-ra emelése is.

A GVH engedélyezte a MOL-nak öt benzinkút megvásárlását
2019. július 3. Napi

A GVH engedélyezte a MOL-nak öt benzinkút megvásárlását

A GVH engedélyezte, hogy a MOL öt településen megvásárolja a Mobil Petrol hálózat üzemanyagtöltő állomásait, de kötelezettségeket is előírt a tranzakcióhoz egyes kutak jövőbeni árképzésével kapcsolatban. Mezőkovácsházán így literenként kb. 5-7 forinttal olcsóbb lehet az üzemanyag a jelenlegi árszintnél.