1.Via lex – a védelem ifjú katonái


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az állami büntetőgépezet pazarlása, a kirendelt védők és tolmácsok díjazása közötti méltatlanul aránytalan különbségek, a számviteli fegyelem vétségének kiemelése a Btk.-ból, a jogalkotási dömping diktálta szinte követhetetlen tempó, s az ezekből egyenesen következő ellentmondások – csak néhány ama szakmai felvetések közül, melyek manapság a pályakezdő ügyvédeket foglalkoztatják. Mindeközben ugyancsak nekik úgy kell szembenézniük a praxisépítés egzisztenciális kihívásaival, hogy megőrizzék a hivatásrend iránti felelősségüket. Az alábbiakban három fiatal ügyvédet mutatunk be, akik egyaránt vallják: korukbeli pályatársaikkal egyetemben nincsenek könnyű helyzetben, hiszen kiemelt ügyfelek állandó megbízásai híján naponta meg kell küzdeniük a talpon maradásért, miközben szeretnék tisztességgel ellátni védői feladatukat és általában is a rájuk bízott ügyfélképviseletet.


Kapcsolódó cikkek

2023. január 27.

Egy asztalnál Bálint Andrással és Jordán Tamással

Mintha együtt ülnénk a Rózsavölgyi Szalon kávéházi asztalánál a két színészóriással, úgy telik el másfél óra, ahogy hallgatjuk őket a mindennapokról, a művészetről – az életről.

2023. január 25.

Mit tehetünk, ha kikerül rólunk egy nem kívánt kép a netre?

A gyakorlatban még mindig kevesen tudják, milyen következményekkel jár másokról fotót készíteni vagy megosztani azt az interneten. Általános vélemény, hogy a saját magunk által készített fotóval azt csinálunk, amit akarunk. Ez azonban nem is lehetne messzebb az igazságtól – mondja a szakértő, aki szerint a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt edukálni szükséges a fényképekhez fűződő jogaikról és kötelességeikről.